cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
albert
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

20 april 2021 door Albert van der Heide

Vaccinatie, Paulus en een broodje kebab

Laten we beginnen met vaccinatie. Er is momenteel maar weinig wat meer reactie, weerstand en blijdschap oproept in de maatschappij, dan het woord vaccinatie. Waar de een in reikhalzende verwachting uitkijkt naar het vaccin omdat het gelijkstaat aan ‘de Heer zal uitkomst geven’ is het voor een ander ‘het teken van het beest”. Ik merk dat mensen een diepe drive hebben om hun mening daarbij als meetsnoer te gebruiken voor anderen.

Dan even over Paulus. Hij was in zijn bediening geconnect met de arts Lucas. (2 Tim 4:11) Ze zullen als hoogopgeleide en ontwikkelde mannen ook over medisch-ethische kwesties hebben nagedacht en gesproken. Die waren er in de tijd waarin ze leefde namelijk genoeg. Euthanasie, abortus en suïcide waren ook in die tijd al veelbesproken praktijken waar maatschappelijk discussie over was. Maar je leest vreemd genoeg niet over hun worstelingen daarmee. Integendeel Paulus schrijft er nergens letterlijk over. Het rooft niet zijn focus. Zijn focus (en die van de Heilige Geest) blijft op de Koning en Zijn Koninkrijk en het brengen van het goede nieuws en de bedreigingen van het goede nieuws.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Albert van der Heide
- Mensen worstelen met schuldvraag wanneer er iemand overlijdt
- Hugo de Jonge is niet je vijand!
- Jezus was geen politicus maar een Koning!
- Porno, daar hoor je die 'progressieve' partijen nooit over
- Achter iedere relschopper zit een verhaal
Meer over Albert van der Heide »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Prachtige column. vooral deze zin: "Ruimte voor de ander die misschien nog wat zwakker staat in het geloof."