cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
piet van midden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

26 februari 2021 door Piet van Midden

Een les uit de coronacrisis: ik laat me nooit in een woonzorgcentrum opsluiten

Wat iedereen die een beetje kan nadenken, raden kon wordt waar: je vaccinatiebewijs wordt de toegangspas naar de nieuwe wereld. Ik kan beter ‘als nieuw’ zeggen. Want dat is gewoon onze wereld van vroeger, toen geluk nog heel gewoon was. Toen we nog gezellig koffie dronken na de kerkdienst en het dak van de kerk konden zingen. Toen je een dag vrij van school als een geschenk zag. Toen je nog gezellig een nachtje kon doorhalen. Volgens de Bijbel moeten we nieuw worden, maar wij vinden het al heel wat als we weer de oude zijn.

Inmiddels hebben we weer een bijpraatsessie van Mark Rutte en Hugo de Jonge achter de kiezen. De regering gaat voor risico’s, is het nieuwe adagium. Alsof het iets nieuws is. Het hele jaar kiezen we voor risico’s, alleen noemden we die niet zo. Met risico’s werden medische risico’s bedoeld. Niet al die gevaren die nu komen bovendrijven. Het moordende isolement van velen. Allereerst van senioren die in een verpleeghuis als ratten in een val zaten. En nog steeds: er zijn woonzorgcentra waar de bewoners allemaal gevaccineerd zijn, maar die toch niet zomaar de deur uit mogen. Want er zijn nog wekelijks mutaties. Zo lust ik er nog wel een paar. Die mutaties blijven, kan ik de directie verzekeren.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Piet van Midden
- Wat zou Jezus vandaag de dag in Oekraïne gedaan hebben?
- Lees maar, er staat niet wat er staat
- Bij mij geen plaats voor de herberg deze Kerst
- Door corona is het mogelijk om de Hebreeuwse Bijbel beter te begrijpen
- Een EU-commissaris is met gevaarlijke onzin bezig
Meer over Piet van Midden »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

God belooft vrijheid voor opgesloten mensen die Hem verwachten. Jes.40:31