cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
CGK
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 februari 2021 door Redactie

Opnieuw onrust binnen CGK over vrouw in het ambt

Opnieuw is het onrustig in de Christelijke Gereformeerde Kerken (CGK). Zes predikanten hebben in een brief hun zorgen kenbaar gemaakt over de “dreigende breuk” in deze kerk. Ze roepen op tot eenheid. Stichting Bewaar het Pand (de behoudende vleugel van de CGK) riep het zestal vervolgens op hun actie in te trekken, aangezien ze volgens hen de eenheid juist ernstig schaden. De verdeeldheid binnen de kerk gaat voornamelijk over uiteenlopende visies op de vrouw in het ambt.

De brief van de zes predikanten werd vorige week donderdag verstuurd naar alle predikanten binnen de kerkgemeenschap. Het Nederlands Dagblad kreeg de brief in handen en publiceerde deze vervolgens. De opstellers van de brief maken zich zorgen over de dreigende breuk in hun kerk en stellen een signaal uit te willen laten gaan. “Wij merken dat de eenheid van de Christelijke Gereformeerde Kerken onder druk staat en zijn ernstig bezorgd dat de huidige spanningen tot een scheuring leiden”, valt er in de brief te lezen. De brief werd ondertekend door ds. J. van Langevelde, ds. J. Bosch, ds. P. L. D. Visser, ds. R. Jansen, ds. M. Groen en ds. J. Nutma.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

CGK-crisis
- Classis Zwolle geeft noodsignaal af: hoe nu verder in CGK? Prof. dr. Selderhuis antwoordt
- Behoudende CGK-predikanten willen vuist op tafel: 'Verdere stap naar faillissement CGK is gezet'
- Moeten synodebesluiten in CGK wel of niet worden opgeschort?
- Twee CGK-gemeenten vermanend toegesproken vanwege vrouwelijke ambtsdragers
- Deputaatschap CGK bevestigt: CGK-gemeenten met vrouwelijke ambtsdragers mogen vermaand worden
Meer over CGK-crisis »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Het is verleidelijk in deze tijd van gelijkheid, emancipatie en vrouwen aan de top de bijbels visie uit het oog te verliezen. Natuurlijk zijn er vrouwen met uitstekende kwaliteiten binnen Gods gemeente maar God heeft in de scheppingsorde eerst de man geschapen en gaf hem verantwoordelijkheid over de Hof van Eden. Daarna schiep God de vrouw om hem te helpen deze verantwoordelijkheid te dragen.

1 Kor 11:3 Ik wil dat u weet dat Christus het Hoofd is van iedere man en de man het hoofd van de vrouw. Zo ook in Gods gemeente, de kerk.