cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Alie Hoek, Hendrikus de Jager en vaccinatie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

02 februari 2021 door Redactie

Slotbrief voorstander coronavaccin: ‘Er is meer aan de hand dan een griep'

‘We weten nog niet welke bescherming de vaccins bieden tegen ziekte. We weten nog niet of ze verspreiding van het virus tegen zullen gaan of niet. In feite weten we nauwelijks nog iets’, aldus Hendrikus de Jager als tegenstander van het coronavaccin in zijn slotbrief. Vandaag sluit Alie Hoek-van Kooten, voorstander van het coronavaccin, de briefwisseling af. Nog één keer licht ze toe waarom ze het coronavaccin als geschenk van onze Schepper ervaart.

Beste Hendrikus,

Ook jij begint nu je verhaal met een persoonlijke casus. Dat is goed want dan wordt het meer concreet. Ik schreef in mijn vorige brief: ‘Hendrikus, wat zou ik graag willen dat je eens een dag mee zou kunnen lopen op een corona IC-afdeling. Je vertelt nu over je gezinslid dat op de IC lag en ruim drie weken in slaap werd gehouden vanwege een zeer ernstige longontsteking (niet door corona) en over alle spanning die dat met zich meebracht. Zo ben je in aanraking gekomen met intensivisten en andere artsen en heb je gezien hoezeer voor het leven van je gezinslid gevochten werd. Die gebeurtenis heeft er in jullie gezin fors ingehakt zo schrijf je, en jullie zijn na vier jaar nog steeds met de verwerking ervan bezig. Ik ben blij voor jullie gezin dat dit goed is afgelopen. Wat een spanning moet dit voor jullie zijn geweest.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Briefwisseling coronavaccin
- Slotbrief criticus coronavaccin: 'Vaccineer voorlopig gewoon niet'
- Arts reageert opnieuw op criticus coronavaccin: 'Loop een dag mee op een corona IC-afdeling'
- Criticus coronavaccin en onderzoeker reageert op arts: 'Coronacijfers zijn misleidend'
- Arts reageert op tegenstander coronavaccin: 'Miljoenen mensenlevens zijn door vaccinatie gered'
- Waarom deze criticus gejuich over het coronavaccin niet begrijpt
Meer over Briefwisseling coronavaccin »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

r
Over 10 jaar kunnen we hopelijk met meer nuance deze pandemie beoordelen. De Mexicaanse griep uit 2009 met berichten dat Nederland zich massaal liet vaccineren, vervolgens dat voor 100+ miljoen € onnodig aan doses zou zijn gekocht en ten slotte dat vijf miljoen door de Staat opzij werd gezet om schadevergoedingen aan bijwerkingen (narcolepsie) uit te betalen, geeft stof tot nadenken. Ook toen werd sociale druk uitgeoefend. Het is een uitdaging het hoofd koel te houden, zorgvuldig te zijn en rekening te houden met anderen.