cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Piet vanMidden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

22 januari 2021 door Piet van Midden

Hoe Jona ons helpt om levensgevaarlijk wij-zij-denken te doorbreken

Ik woon in een dorp waarin koop- en huurhuizen door elkaar heen zijn gebouwd. We hebben dus geen pracht- of krachtwijken. Zelfs nauwelijks straten met alleen maar dure of goedkope huizen. Dat is misschien lastig voor bedrijven die op postcode selecteren en je verdiencapaciteit afleiden uit een code van vier getallen en twee letters en uit nog wat andere gegevens, maar verder is het alleen maar prettig. Vooral sociaal. We hebben geen overdreven wij-zij gevoel. Wij in de dure huizen met de mooie tuinen en zij daar in een doortochtwoning en een wildernis in de voortuin.

Wij en zij. Het kan je wereld maken en breken. Neem de gesloten scholen. Meer dan de helft van de basisschoolkinderen en die van het voortgezet onderwijs hebben gewoon heel dringend begeleiding nodig. Die moet dan door vader of moeder begeleid worden, die het zelf ook niet snapt. Onze kinderen boffen dat ik natuur- en scheikunde leuk vind en mijn vouw Nederlands en wiskunde. Maar in het algemeen holt het niveau achteruit. Een nieuwe onderscheiding is geboren. Wij die het ons veroorloven kunnen hulp in te huren of die er zelf nog wat van weten. En zij die soms geen idee hebben waarover het nog gaat; ondanks de mogelijkheid toch naar school te komen.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Piet van Midden
- Wat zou Jezus vandaag de dag in Oekraïne gedaan hebben?
- Lees maar, er staat niet wat er staat
- Bij mij geen plaats voor de herberg deze Kerst
- Door corona is het mogelijk om de Hebreeuwse Bijbel beter te begrijpen
- Een EU-commissaris is met gevaarlijke onzin bezig
Meer over Piet van Midden »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Sinds de schepping leven we in de wereld van de nullen en de eene.

Zij, die niets van Hem moeten weten en zij die bij die ENE willen horen.

Ons grote geluk is, dat HIJ wel vindt dat de mens ertoe doet. Hij laat niet varen het werk dat HIJ in den beginne is gestart.

De mens is sociaal, maar dat houdt in, dat ik pas gelukkig ben als mijn ziel terugkeert tot, zich hecht aan en blijft in HEM.

Dan is er Shalom, of te wel harmonie, rust, vrede, geborgenheid, etc.