cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
ger gem
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 oktober 2020 door Redactie

Wederom journalisten bij kerken: "Verrekijker nodig om iedereen te kunnen zien"

Verschillende kerken in Nederland kozen er afgelopen zondag opnieuw voor om samen te komen met meer dan dertig personen. Daarbij werden alle voorzorgsmaatregelen zorgvuldig in acht genomen. Hoewel er geen kerk als coronabrandhaard is aan te wijzen, werden ze opnieuw nauwlettend in de gaten gehouden door journalisten. Een overzicht. 

Dit keer stonden met name kerken in Leerdam, Barneveld en Krimpen aan den IJssel in de belangstelling. RTL Nieuws bericht bijvoorbeeld over de Sealthiëlkerk in Leerdam, waar zondag ruim 200 mensen de dienst bijwoonden. Normaal gesproken is er in de grote kerk van de Gereformeerde Gemeente in Nederland ruimte voor een kleine 1200 kerkgangers. Minder dan 20 procent van het gebouw was dus bezet. Ook werden alle maatregelen in acht genomen. Iedereen hield 1,5 meter afstand, mensen kwamen met mondkapjes naar de kerk en kerkgangers moeten zichzelf aanmelden via een digitaal systeem.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Corona
- Kerken krijgen nieuwe coronahandreiking: 'Haal een vaccin, booster of herhaalprik'
- Evangelist Sieberen overleed bijna aan corona: "God heeft Zijn onbeschrijflijke grootheid laten zien"
- Christelijke partijleiders in debat kritisch op coronabeleid: "Coronapas zo snel mogelijk van tafel"
- Nieuw advies voor kerken: Meer bezoekers mogelijk bij erediensten
- Hoe christenen reageren op de harde lockdown vanwege omikron
Meer over Corona »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
Ook bij deze christelijke opiniesite kom ik tot mijn verbazing de 'Mieraskerk' tegen. Wat is in de media het toch gebruikelijk geworden om elkaar na te babbelen. Van de redactie van CIP mag ik verwachten dat zij deze kerk (die in de volksmond in Krimpen zo heet omdat ds. Mieras daar vele jaren als predikant aan verbonden was) een "Oud Gereformeerde Gemeente" zou noemen, een kerk kan toch niet een dominees-kerk heten? Dat doet de naam van de Allerhoogste geen eer aan. Het laatste 'overigens' geldt voor trouwens voor alle genoemde gemeentes.

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify