cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ds. F. van Binsbergen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

11 september 2020 door Patrick Simons

Ds. Van Binsbergen roept christenen op om vaker ontevreden te zijn

“Laten we eens wat meer ontevreden zijn.” Die bijzondere oproep deed ds. F. van Binsbergen in 2020 tijdens een bijeenkomst van de Kom Ook groep. De hersteld hervormd predikant sprak daarbij onder meer over de schepping die zucht in barensnood en deelde een aantal bijzondere voorbeelden uit zijn eigen leven, bijvoorbeeld toen hij met zijn gezin een dierentuin bezocht: “Ieder stap in de dierentuin laat zien: dit is zo ver weg van wat God heeft gewild.”

Van Binsbergen leest ook in de Bijbel regelmatig over (heilige) ontevredenheid. Hij leest Psalm 123, waar in het derde en vierde vers staat: ‘Wij zijn de verachting veel te zat’. “Ik dacht hierbij terug aan het moment dat ik pastoraal medewerker was in Lunteren. Een jonge vrouw zei het toen letterlijk tegen me: “Ik ben het zat.” In mijn jeugdige overmoed en gebrek aan kennis van het leven zal ik gezegd hebben dat je dat niet zomaar mag zeggen dat God nooit meer geeft dan je dragen kunt. Dat staat immers ook ergens in de Bijbel. Maar hier zien we een psalmdichter die dat niet alleen zegt, maar het ook voor anderen verwoordt, in meervoud: we zijn het meer dan zat!”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Preekverslagen
- Ds. Zondag vraagt zich af of God in tijden van nood te vertrouwen is: "Gods kinderen vallen van de ene verbazing in de andere"
- Henk Binnendijk wijst op één van de allergrootste denkfouten die christenen maken: "Ik sprak eenzijdig over de hemel"
- Waarom lauwe christenen een probleem hebben
- Ds. R. van Kooten: "Vragen om bekering staat gelijk aan vloeken"
- Dr. R. van Kooten: "Jezus stierf niet voor de uitverkorenen"
Meer over Preekverslagen »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Mooi artikel. Eindelijk iemand die durft te zeggen hoe het echt zit. Niet altijd maar blij zijn als christen, maar verlangen naar God en naar het herstel van de gebroken schepping. Voor een deel kunnen we daar nu al aan werken, maar het zal pas echt zijn als Jezus terugkomt.