cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Van der Maas
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

30 april 2020 door Geerten van Breugel

Mart-Jan ging naar Cambodja om Jezus te delen: "We zouden vliegen met neergeschoten vlucht MH17"

Toen hij naar Cambodja ging met zijn gezin, zou Mart-Jan van der Maas op vlucht MH17 zitten, die in Oekraïne neergeschoten werd. Ze besloten echter toch een andere route te nemen en bij aankomst op het vliegveld hoorden ze het vreselijke nieuws. En dat terwijl ze net hadden besloten om alles achter zich te laten om te doen wat God van hen vroeg. Het was voor Mart-Jan echter alleen maar een bevestiging van zijn roeping. "Doordat wij toevallig op de juiste vlucht zaten, wist ik heel zeker dat God ons daar wilde hebben."

Van der Maas vertelt vanuit zijn tijdelijke woonplaats in Zeeland dat hij in 2014 met drie kinderen naar Cambodja vertrok. “Na de bevalling van onze jongste. Eerst zouden we in een plekje vlakbij Kuala Lumpur in Maleisië terechtkomen, waar we kennis zouden maken. Daar bereidden we ons op voor en zochten een vlucht op. Later bleek dit de bewuste MH17-vlucht te zijn, omdat het een logische vlucht voor ons was.” Toen Van der Maas en zijn vrouw echter met de organisatie praatten, bleek het toch niet handig via Maleisië te gaan: “Onze jongste dochter was drie maanden oud. Een guesthouse zou niet heel fijn zijn met zo’n kleine baby.” En dus besloot de familie direct naar Phnom Penh te gaan, de hoofdstad van Cambodja. Toen ze aankwamen op het vliegveld van de stad, kwam het verpletterende nieuws: de MH17 was neergeschoten.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen