cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Nashvilleverklaring
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 januari 2020 door Jeffrey Schipper

Dit ging er mis bij de chaotische en overhaaste publicatie van de Nashvilleverklaring

Misverstanden in de communicatie, verontwaardigde ondertekenaars en een landelijke mediastorm. Toen de veelbesproken Nashvilleverklaring op een chaotische manier naar buiten kwam, werden de gevolgen op pijnlijke wijze zichtbaar. Wat ging er mis tijdens het overhaast publiceren van een verklaring die ons land wekenlang op de kop zette? Een jaar later bespreekt CIP.nl dit in deel 4 van de reconstructie over het ontstaan van de Nashvilleverklaring.

Al in januari 2018, een jaar voor de uiteindelijk overhaaste publicatie, gaf Arjan Baan namens Stichting Heart Cry een vertaalster de opdracht om de Amerikaanse Nashvilleverklaring te vertalen. Om te onderzoeken of er draagvlak was voor deze verklaring, stuurde Baan de Engelse versie naar 25 invloedrijke mensen uit orthodox-christelijk Nederland met de vraag of ze er inhoudelijk achterstaan. In dat stadium bevond Baan zich in een verkenningsproces. Van publicatie van de verklaring in een journalistiek medium, een Nashvillewerkgroep, een studiedag of het vragen van handtekeningen was nog lang geen sprake.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Reconstructie Nashvilleverklaring
- Hoofdrolspelers Nashvilleverklaring blikken terug: "In christelijk Nederland mag de waarheid niet meer duidelijk gezegd worden"
- Legden twee CGK-hoogleraren een bom onder de Nashvilleverklaring? Een reconstructie met de hoofdrolspelers
- Vorig jaar brak een mediastorm los vanwege de Nashvilleverklaring: dit waren de hoofdrolspelers
- Waarom bezorgde christenen de noodklok luidden met de Nashvilleverklaring
- Vorig jaar ontplofte Nederland vanwege de Nashvilleverklaring - dit ging eraan vooraf
Meer over Reconstructie Nashvilleverklaring »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Uiteindelijk kwam er toch iets goeds uit, overigens niet het enige wat misging of misgaat. Het homohuwelijk is onBijbels, dat is duidelijk naar voren gekomen, en die duidelijkheid is ook nodig. Gelukkig leven we nog in een land waar we deze mening mogen hebben, maar hoe lang nog ?