cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
John Lapré
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

18 september 2019 door Jeffrey Schipper

John Lapré ging niet naar de studiedag over de Nashvilleverklaring: "Ultraorthodoxe gelederen sloten zich om een vuist te maken"

“Ik zie de studiedag over de Nasvhilleverklaring vooral als een dag waarop de ultraorthodoxe gelederen zich weer even sloten, om samen een vuist te maken naar de achterban”, zegt John Lapré. Afgelopen donderdag kwamen in Putten tientallen Nashvilledominees en andere belangstellenden bijeen voor diepere bezinning over wat de Bijbel zegt over homoseksualiteit. Aanleiding was de eerder dit jaar verschenen Nashvilleverklaring die landelijk veel ophef teweegbracht. John Lapré kwam binnen de reformatorische gezindte ooit uit de kast. Tegenover CIP.nl vertelt John waarom hij de studiedag niet bezocht en waarom hij wél heeft gekozen voor een homorelatie.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Nashvilleverklaring
- Deze Nashville verklaring over homo's en transgenders is door honderden predikanten ondertekend
- Waarom Gert-Jan Segers heeft geweigerd de Nashville verklaring te ondertekenen
- Waarom deze predikanten en theologen de homoverklaring van collega's niet ondertekenen
- De Nashvilleverklaring: wel of niet ondertekenen?
- Dominees ondertekenen homoverklaring: "Wereldwijde beweging wil Gods scheppingsorde tenietdoen"
Meer over Nashvilleverklaring »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Een suggestief en negatief verhaal (‘vermarkten’, ‘in beton gegoten’). Het gaat niet om het maken van een vuist naar de achterban, maar om het helder laten klinken van een gezond(makend) bijbels geluid tegenover de postmoderne misleiding die de kerk binnensluipt. Verder verbaast het mij hoe met kromme redeneringen wordt goedgepraat wat niet goed is (Jes. 5:20). God veert niet mee met onze gebrokenheid maar Hij wil uit liefde ons ervan verlossen. Daarvoor gaf Hij Zijn Zoon waardoor wij de Heilige Geest mogen ontvangen die werkelijk vrij maakt.