cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Marty
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

12 augustus 2019 door Patrick Goede

Worshipheld Marty Sampson valt van geloof, wat doet dat met mij als kerklid?

Hillsong United songwriter Marty Sampson is van zijn geloof gevallen. De schrijver van onder andere 'All I need is You' en 'Take all of me' maakte dit via een inmiddels verwijderde post op zijn Instagram bekend. "Christenen kunnen de meest veroordelende maar ook de meest liefdevolle mensen zijn. Maar het is niet meer voor mij... ik hoor er niet meer bij", laat Marty er geen twijfel over bestaan dat hij klaar is met het christendom.

Ik kan het haast niet geloven. Voor mij als lid van de Hillsongkerk in Amsterdam is het lastig te begrijpen dat Sampson zijn geloof is kwijtgeraakt, ik heb zijn nummers jarenlang gezongen. Vanaf mijn 12e om precies te zijn. Ik luisterde vanochtend nog naar het lied Elohim dat hij zelf zingt en schreef. "Love is patient, love is kind ... My God is Love", zingt Marty daarin onder andere. Woorden die overigens niet van Sampson zelf komen maar van God en getuigen van zijn geduld met een ieder van ons. Halleluja, gelukkig blijft dat als een rots in de branding overeind.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Jezus zegt tegen de Laodiceërs dat ze lauw zijn en dat Hij ze uit zal spugen. "Was je maar heet of koud"... lezen we. Ik heb wel iets met mensen die erkennen dat ze liever koud dan lauw zijn. Dan is er een gerede kans dat de Heer zich aan hen openbaart. De aanloop van zijn "getuigenis" laat overigens zien, dat ook hij de wetenschap overwaardeert. De wetenschap die de ratio tot god verheft, als de maat van alles. Een waarschuwing voor ons, die dit bericht met pijn lezen.