cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Rolienke van der Velde
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

Auteur: Jeffrey Schipper

Jarenlang wachten op een kind: "Geef verdriet de ruimte en vermijd de pijn niet"

“Opeens moest ik mijn toekomstbeeld aanpassen.” Zeven jaar lang verkeerde Rolienke van der Velde in onzekerheid. En zij is niet de enige. Veel meer mensen leven met een onvervulde kinderwens. Als vrienden en familie om je heen wél kinderen krijgen, is dat enorm pijnlijk. Daarom schreef Rolienke het boek ‘Dan neem je toch een hond?’. Cvandaag sprak met haar.

Als kind wilde Rolienke graag twee dingen worden: met stip op één moeder en daarnaast dolfijnentrainer. Het verschil is dat je het moederschap zelf niet in de hand hebt. Helaas spreekt zij uit ervaring. Rolienke en haar man hebben in totaal zo'n zeven jaar op kinderen moeten wachten. Jarenlang leefden zij in onzekerheid. “We hebben in die periode medische onderzoeken en behandelingen ondergaan. Ook heb ik helaas een miskraam moeten verwerken.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

R
Mooi, zo'n eerlijk verhaal.

Jammer dat alleen de laatste zin het verlangen naar kinderen relativeert. En niets over hoe je juist zonder kinderen (tijdelijk of levenslang) op een andere manier vruchtbaar kunt zijn in Gods koninkrijk.