cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Pastor Iman
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

31 maart 2023 door Redactie

Iraanse man bekeert zich na jarenlange drugsverslaving tot Christus en is nu pastor in Turkije

De Iraanse Iman komt na een drugsverslaving van liefst 20 jaar tot geloof in de Heere Jezus en wordt vervolgens pastor. Zo vervuld als dat hij is door het wonder in zijn leven, deelt hij met vele anderen in Iran het Goede Nieuws. Veelal is zijn boodschap aan dovemansoren gericht en maken mensen hem belachelijk. Even later krijgen de Iraanse autoriteiten notie van de activiteiten van Iman en komt hij in de gevangenis terecht. Daar vinden echter meerdere wonderen plaats. Iman deelt zijn verhaal via Open Doors.

"Toen ik mijn hart aan de Here Jezus gaf, proefde ik iets van Zijn karakter. Hij gaf mij nieuw leven. Ik ontving genezing, en ik begon het Goede Nieuws te verkondigen aan mijn vrienden en familie", vertelt pastor Iman. Iman wordt echter door zijn naasten voor gek verklaard en zou aan waanideeën lijden. "Ik zei tegen God: 'Waarom accepteren anderen niet wat U mij liet proeven en voelen? Waarom kunnen ze niet geloven?' Het was een moeilijke tijd voor mij."

"Er kwamen gevangenen naar mij toe en een voor een mocht ik ze vertellen over Jezus. Drieëntwintig mensen kwamen tot geloof. Sommigen vertelden mij hun dromen, anderen waren een en al oor. Hand in hand baden we voor redding. Het was een soort van missie die god mij opdroeg"

Toch weerhoudt dat pastor Imam niet om het Evangelie delen. Even later wordt Imam ontdekt door de Iraanse autoriteiten die hem vervolgens tot een gevangenisstraf veroordelen. "Van het moment dat ik de gevangenis binnenstapte, begon ik te bidden: 'U heeft me hier niet zonder reden gebracht, ik wil U dienen en ik geloof dat U voor mijn gezin zal zorgen. Laat me alstublieft zien wat ik hier mag doen.' Het gebed van Iman werd verhoord. "Er kwamen gevangenen naar mij toe en een voor een mocht ik ze vertellen over Jezus. Drieëntwintig mensen kwamen tot geloof. Sommigen vertelden mij hun dromen, anderen waren een en al oor. Hand in hand baden we voor redding. Het was een soort van missie die god mij opdroeg."

"Als Jezus ons redt, roept Hij ons op om vissers van mensen te zijn om Hem te volgen en zielen naar Hem te leiden"

Even later komt pastor Imam op borgtocht vrij, maar de Iraanse autoriteiten blijven hem nauwlettend in de gaten houden. Daardoor is Imam genoodzaakt om met zijn gezin naar Turkije te vluchten waar hij zijn bediening kan voortzetten. "Omdat ik voortdurend onder toezicht stond, had ik geen andere keuze dan Iran te verlaten. Mijn pastor vertelde dat ik weg moest gaan en in tranen verliet ik het land. Maar God deed wonderen: we hebben een kerk geopend en vertellen nu aan mensen het Evangelie. Ze werden gedoopt en reisden vervolgens naar andere landen. Het is alsof we in een compleet andere wereld leven waar we vrijuit het Evangelie met Iraniërs kunnen delen. Ik ben dankbaar dat God mij en mijn gezin hier gebruikt en dat we het Evangelie mogen verspreiden. Als Jezus ons redt, roept Hij ons op om vissers van mensen te zijn om Hem te volgen en zielen naar Hem te leiden."

Via lokale partners steunt Open doors vissers van mensen zoals pastor imam met discipelschapscursussen en praktische ondersteuning. Kijk voor meer informatie op de website van Open Doors. 

Benieuwd naar de video van Open Doors? Deze is hieronder terug te zien.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Redactie: God met de hoofdletter G.