cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
worstelaar
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 maart 2023 door Patrick Goede

Christelijke worstelaar onder vuur na suggestie dat Mohammed een valse profeet is

"De opstanding van Christus is alles", zei worstelaar Aaron Brooks (22) na het pakken van de titel in de Amerikaanse worstelcompetitie NCAA. "Niet alleen zijn leven, zijn dood en opstanding. De Heilige Geest (ontvang je red.) alleen door Hem. Geen valse profeten, geen Mohammed of iemand anders. Alleen Jezus Christus zelf."

Brooks vertelde volgens Fox News daarna dat de Heilige Geest alles voor hem betekende, terwijl hij wees op een vers uit de Bijbel die hem geholpen had. "Ik ben gezegend. God heeft me gebruikt. Hij heeft me hier dit platform voor gegeven. Het is allemaal tot zijn glorie."

Brooks kwam echter al snel onder vuur te liggen na zijn uitspraken op social media, omdat hij ermee suggereerde dat Mohammed, de grondlegger en belangrijkste profeet van de islam, een valse profeet was.

Penn State en de NCAA hebben nog niet gereageerd op het verzoek om commentaar van Fox News Digital. Brooks staat bekend als iemand die niet bang is om zijn geloofsovertuiging te uiten. Hij gebruikt vaak bijbelverzen in zijn berichten op Instagram.

In maart 2022 vertelde hij de studentenkrant Penn State dat hij gelooft dat er een hoger doel is voor wat hij doet. 'Het platform dat ik nu heb is geweldig om op te worstelen, maar het is bedoeld om God te verheerlijken', zei hij. 'Dit soort dingen komt en gaat. Ik ben gezegend met deze kans, deze cadeaus. Ze zijn niet van mij. Hij geeft ze aan mij om Hem eer te brengen.'

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
Natuurlijk zijn moslims op hun teentjes getrapt, als je hun 'profeet' noemt wat hij is.