cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
abortus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 maart 2023 door Redactie

Groot kerkelijk evenement Duitsland weigert prolifeorganisaties

Op de Duitse Kirchentag zijn drie prolife-organisaties dit jaar niet welkom. De organisatie van het protestantse evenement heeft de groeperingen uitgesloten van deelname aan het grootste kerkelijke evenement van het land. Reden zou een actie zijn van vier jaar geleden waarbij plastic embryo’s werden uitgedeeld.

De Duitse Kirchentag wordt om de twee jaar iedere keer in een andere stad in Duitsland georganiseerd. Op het meerdaagse evenement dat sinds 1973 op deze wijze wordt georganiseerd, komen ieder jaar meer dan 100.000 bezoekers af. Tijdens de Kirchentag worden er diensten, concerten, Bijbelstudies en andere bijeenkomsten georganiseerd. Daarnaast zijn er workshops, discussiebijeenkomsten en de zogeheten ‘Markt der mogelijkheden’. Die laatste is een soort beurs waar christelijke kerken en organisaties een stand kunnen huren om hun werk of organisatie te promoten. Het is een populair onderdeel van de Kirchentag.

Ook veel prolife-organisaties schrijven zich iedere editie in voor deze markt. Maar opvallend genoeg heeft de organisatie van de Kirchentag dit jaar drie van deze organisaties geweigerd. Dat bevestigt een woordvoerder van de organisatie tegenover de Duitse persdienst Idea. Het betreft de organisaties Aktion Lebensrecht für Alle (ALfA), Kooperative Arbeit Leben Ehrfürchtig Bewahren (KALEB) en Hilfe zum Leben.

Hoewel een woordvoerder van de Kirchentag tegenover Idea niet concreet wilde maken waarom de prolife-organisaties geweigerd zijn, werd er wel gezegd dat het te maken heeft met hun gedrag op eerdere kerkelijke congressen. Diverse media en bronnen verwijzen vervolgens naar de editie van 2019 in Dortmund toen KALEB kleine plastic modellen van embryo’s uitdeelde bij de stand. Dit leidde tot veel kritiek, onder meer omdat de plastic embryo’s overal teruggevonden werden.

ALfA heeft middels een persbericht gereageerd op de uitsluiting van de prolife-organisaties bij het kerkelijke evenement. Voorzitter Cornelia Kaminski stelde dit besluit “hoogst verbazingwekkend” te vinden: “De bescherming van menselijk leven in alle fasen van zijn bestaan is de taak van alle christenen en de staat.”

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen