cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dr. Wim Dekker
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 maart 2023 door Jeffrey Schipper

Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker niet enthousiast over veelbekeken eindtijd-interview

Op een seculier en populair mediakanaal getuigen van het evangelie van Jezus Christus. Dat deed voorganger Peter van der Weerd onlangs in gesprek met het alternatieve mediumkanaal Blckbx. Het interview is inmiddels meer dan 100.000 keer bekeken en leidde tot talloze enthousiaste reacties van christenen. Dr. Wim Dekker besprak het veelbekeken gesprek in de Cvandaag podcast.

“Ik zou zelf nooit een interview geven aan een medium waar complottheorieën worden verkondigd”, stelt de PKN-predikant. “Als Ongehoord Nederland of Blckbx mij zo uitnodigen om iets over het christelijk geloof te vertellen, zou ik daar echt voor bedanken. Ik snap dat je als voorganger iedere kans met beide handen wil aangrijpen, maar toch is dat niet verstandig. Je verhaal wordt dan gebracht in een frame van wantrouwen ten opzichte van ieder redelijk verhaal. Dan kan de indruk ontstaan dat je evangelisatieboodschap tot de alternatieve verhalen zou horen.”

Over het tweede deel van het eindtijd-interview is Dekker positief. “De interviewer vertelde waarom hij bij kerk en geloof was afgehaakt, waarna Peter van der Weerd duidelijk maakte hoe belangrijk het is om Jezus Christus te dienen. Dat was een heel authentiek verhaal.” De theoloog plaatst een kanttekening. “Als mensen nieuwsgierig worden naar het geloof of zelfs tot geloof komen, blijven de eindtijdverhalen - verteld in een wantrouwige sfeer - rondzingen. Dat vind ik geen juiste context voor het evangelie”, aldus Dekker.

Beluister het volledige fragment vanaf minuut 13:18

- Beluister het volledige gesprek in de Cvandaag podcast via iTunes.
- Beluister het volledige gesprek in de Cvandaag podcast via Stitcher.
- Beluister het volledige gesprek in de Cvandaag podcast via Spotify.


Cvandaag podcast
- Hoe de evangelische beweging het geloofsleven van traditionele christenen verrijkt
- Cvandaag podcast: Menno Hanse en Andries Knevel over de evangelische beweging
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker begrijpt excuses InSalvation niet
- Christenen enthousiast over eindtijdinterview: "Peter van der Weerd verdient staande ovatie"
- Ergernis van de week over de Raad van Kerken: "Zijn ze nou helemaal gek geworden?"
Meer over Cvandaag podcast »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Ik denk dat Wim Dekker er aan voorbij gaat welke kracht het evangelie in zich heeft. Het waren de Farizeeën die Jezus verweten te eten met hoeren en tollenaren. Voor het evangelie kan de context niet duister genoeg zijn.