cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Kerk planned parenthood
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 februari 2023 door Patrick Goede

Kerk die erediensten hield op terrein van abortuskliniek moet 960.000 dollar betalen

De 'Church at Planned Parenthood' is veroordeeld tot het betalen van 960.000 dollar, vanwege het organiseren van kerkdiensten op het terrein van de gelijknamige abortuskliniek. Dat bedrag bestaat uit 850.000 dollar juridische kosten en 110.000 dollar "aan schade", die de kerk veroorzaakt zou hebben aan de kliniek tijdens de diensten, dat meldt de Christian Post.

De dominee en initiatiefnemer van de kerkdiensten op het terrein van de abortuskliniek reageert verbolgen op het oordeel van de rechter. 'Planned Parenthood klaagt onze kleine kerk aan voor vreedzame samenkomst en het kost christenen 850.000 dollar door voornamelijk corrupte advocatenhonoraria', schrijft dominee Ken Peters op Facebook.

Hij vervolgt: 'Het enige verschil... We moeten om 19.00 uur kerkdiensten houden in plaats van om 18.00 uur en de straat oversteken. 850.000 dollar om het een uur later te doen aan de overkant. Wauw. Dat is een hoop geld dat ze in een uur tijd van het Koninkrijk hebben gestolen. We zijn weer aan het herstarten met de diensten, op 14 maart om 19.00 uur. Het is nog niet voorbij.'

Misdaden
Het in Seattle gevestigde advocatenkantoor Legal Voice, dat Planned Parenthood vertegenwoordigt, kondigde vorige week de schikking aan in een persbericht en noemde de beslissing "een overwinning voor abortusaanbieders".

"Dit zet anti-abortus extremisten op scherp: Legal Voice en onze bondgenoten zullen hen ter verantwoording roepen. We zullen krachtig elke dollar najagen die ze aan onze klanten verschuldigd zijn om ervoor te zorgen dat anti-abortus saboteurs daadwerkelijk betalen voor hun illegale acties. We zullen ervoor zorgen dat hun acties worden gezien zoals ze zijn: misdaden", aldus Legal Voice.

"We zullen ook ons werk voortzetten om ervoor te zorgen dat de gemeenschappen die we dienen toegang houden tot reproductieve gezondheidszorg waar iedereen recht op heeft en dat deze toegang zonder intimidatie of schaamte tot stand komt."

Intimidatie
Planned Parenthood beweert dat erediensten de dienstverlening van de kliniek onderbraken en dat sommigen die de diensten bijwoonden zich schuldig maakten aan intimidatietactieken. 

"Het personeel werd gedwongen patiënten heimelijk te verplaatsen en patiënten kozen er soms voor om hun afspraken niet na te komen, in plaats van door de barricade van gewapende demonstranten te rennen die hun de weg versperden", stelt Legal Voice.

Volgens haar website beschouwt de Church at Planned Parenthood zichzelf niet als een protestorganisatie maar als 'een eredienst aan de poorten van de hel'. 'De Church at Planned Parenthood is een bijeenkomst van christenen voor de aanbidding van God en het gezamenlijke gebed om berouw te tonen voor deze natie, berouw voor de apathische kerk en berouw van onze bloedschuld in deze abortusholocaust', valt op de website te lezen.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

h
liturgie voor de poorten van de hel,

dan zijn alle verhoudingen wel zoek en ziek !

op de bres voor een foetus, zodra het kind geboren is:

iedereen een wapen om elkaar af te knallen

over de kop geslagen gristendom