cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Nigeriaanse vlag
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 september 2022 door Redactie

Tientallen Nigerianen ontvoerd tijdens nachtgebed in kerk

Bij een aanval op een kerkdienst in Noordwest-Nigeria zijn tientallen christenen ontvoerd. Militante Fulani-herders zouden volgens bronnen de overval gepleegd hebben. Nog geen week geleden werden zestig christenen meegenomen van een gemeente die bij dezelfde kerkstroming hoort.

De gemeente van de Cherubim en Seraphim Kerk in het dorpje Suleja hield op zaterdag 17 september een nachtgebed. Rond twee uur 's nachts werden ze ruw opgeschrikt door vermoedelijk gewapende herders van de Fulani-stam. Ze namen de voorganger en andere christenen mee, zeggen inwoners van dezelfde streek. Inwoners Nathaniel Ade en Elisha Musa zeggen beide tegen Morning Star News dat ze Fulani-herders zagen, een stam die overwegend moslim is en vaak in conflict komt met christenen.

Musa: "Toen de Fulani-herders de pastor van de kerk en sommigen van haar leden ontvoerden, reden soldaten van de Zuma Rock-barakken snel naar de kerk om ze te ontzetten. Maar toen ze aankwamen waren ze al uren weg, en hadden ze de ontvoerde slachtoffers ontvoerd."

Christenen in de staat Niger, waar de aanslag plaatsvond, hebben veel te lijden onder de aanvallen, zegt dominee Raphael Opawoye. Hij is secretaris van de Christian Association van Nigeria (CAN). "In maart zijn er nog 45 christenen ontvoerd door terroristen en herders tijdens twee dagen van voortdurende aanvallen. Ook werd een katholieke priester ontvoerd toen hij op zijn weg terug was van het dorpje Gwada naar het dorpje Sarkin Pawa, waar hij voor zou gaan. Familieleden hebben een enorme losprijs betaald aan de bandieten om zijn vrijlating te bewerkstelligen."

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen