cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
De bewuste kerkdienst in Minsk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 september 2022 door Redactie

Belarussische predikant hield kerkdienst op parkeerplaats en werd toen opgepakt

De predikant van de New Life Church in Minsk is opgepakt toen hij kerkdiensten belegde op een parkeerplaats buiten de kerk van zijn gemeente. Nadat Vyachevslav Goncharenko een boete was aangezegd, werd hij vrijgelaten, bericht CNE News.

De dienst was nog niet lang afgelopen toen Goncharenko een uitnodiging kreeg om naar het politiebureau in de hoofdstad te komen. Het bleek geen vraag om een verklaring af te leggen, maar de dominee werd gelijk gearresteerd. De reden? Het houden van een kerkdienst, vertelt Goncharenko op het Telegramkanaal van New Life Church.

De gemeente ondergaat al langer tegenstand en vijandigheid van de Belarussische overheid. Zo zette de autoriteiten de New Life Church in februari nog tijdelijk uit haar kerkgebouw. Sindsdien houden de gemeenteleden de diensten op de parkeerplaats.

Eerder deze maand zou de overheid al hebben gedreigd de kerk te sluiten en activiteiten illegaal te maken. Of dat te maken heeft met de arrestatie van de pastor is onbekend. Het medium Forum 18 probeerde daar een antwoord op te krijgen, maar die vraag werd niet door de autoriteiten beantwoord.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Hieruit blijkt de tegenstand en vijandigheid van de Belarussische overheid tegenover het christelijk geloof. Geen wonder dat zo'n overheid mee heult met Putin.