cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
kruis
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 augustus 2022 door Redactie

Pinksterkerken groeien en bloeien in Duitsland

Waar er wat betreft het aantal kerkgangers in Duitsland een dalende trend te zien is, geldt dit niet voor de pinksterkerken bij onze oosterburen. De pinksterbeweging maakt in Duitsland namelijk juist een snelle groei door, zo meldt CNE.

De Bund Freikirchlicher Pfingstgemeinden (BFP), een overkoepelende organisatie voor pinksterbewegingen in Duitsland, meldt namelijk dat zowel het aantal kerken als het aantal leden in het land flink is gegroeid de afgelopen jaren. In 2019 waren er 838 kerkelijke gemeenten en waren er 62.872 Duitsers lid van een pinksterkerk. Drie jaar later zijn er 872 gemeenten en in 64.807 leden. Ter vergelijking: in 2002 waren er 541 pinksterkerken in Duitsland met een ledenaantal van in totaal 37.000.

Afgelopen jaar werden er in de Duitse pinksterkerken 2294 mensen gedoopt. Overigens zijn het niet allemaal Duitse kerken. Ruim 60 procent is van oorsprong Duits, een kleine 40 procent is anderstalig.

Secretaris-generaal van Peter Bregy van BFP verklaart de groei van de kerken onder meer door de creativiteit die ze hebben laten zien tijdens de coronapandemie: “Ze zijn blijven volharden in de verkondiging van het Evangelie.” Bovendien stelt hij ook dat pinksterkerken veelvuldig inzetten op gemeentestichting: “Dat heeft een duidelijke impact op zowel de korte als de lange termijn.”

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen