cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Heart2Heart Zomerweek
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

27 juli 2022 door Gerard en Lydia de Groot

Heart2Heart Zomerweek: onze God is op zoek naar een hemelse verbinding

Een hemelse verbinding: dat is het intense verlangen van de Heer voor Zijn zonen en dochters. Want een hemelse verbinding openbaart Gods doel met ons en inspireert ons om te leven zoals God het heeft bedoeld.

Onze God is een God die voortdurend de verbinding zoekt. Hij wil dat wij deze hemelse verbinding met Hem en elkaar vieren. Ja, het heeft God alles gekost om de verbinding tussen Hem en Zijn schepping opnieuw tot stand te brengen. Het lijden, sterven en de opstanding van Jezus heeft de deur geopend naar een eeuwige verbinding en verzoening tussen God en mensen. Tussen God en jou! Het bloed van Jezus heeft alles overwonnen wat afstand en scheiding bracht. De zondemacht, de vloek als een gevolg van de zonde, dood en satan zijn voor altijd onttroond!

Door het geloof in Jezus wordt de verbinding met God en Zijn Koninkrijk in ere hersteld. Ook met jezelf en de mensen om je heen. Je gaat ontdekken wie je bent in Christus en relaties worden hersteld door de kracht van genade. Zelfs met de schepping, die niet voor niets reikhalzend verlangt naar het openbaar worden van de kinderen van God (Romeinen 8:19), wordt uiteindelijk de verbinding volledig hersteld. Het glorieuze herstel van deze hemelse verbinding geeft ons toegang tot de immense rijkdommen van de hemel, die ons deel zijn in Christus. Wat een genade!

Het coronavirus heeft de hemelse verbinding met God, jezelf, maar ook de Kerk behoorlijk op de proef gesteld. Woorden als afstand, anderhalve meter, quarantaine en isolatie hebben een zware last op de kerk en samenleving gelegd en scheiding veroorzaakt. Eenzaamheid vierde hoogtij. Polarisatie en partijschappen vonden plaats in kerk en samenleving.

Nu is het de tijd om deze zware last van ons af te schudden. Om Jezus in alles centraal te stellen en Hem te omarmen. De Heilige Geest wil ons hierbij helpen. Hij wil de zegeningen van de hemelse verbinding verder uitwerken in ons leven. Zodat wij hiervan ten volle kunnen genieten en deze zegeningen mogen uitdelen. Zo gaan we schitteren!

‘Heavenly connection’ is het thema voor de Heart2Heart Zomerweek! Met honderden gelovigen in Jezus, zullen we een week lang ondergedompeld worden in Gods Woord en Geest. Een week waarin we de Heilige Geest alle ruimte willen geven om te doen wat Hij wil doen. Vandaar dat we gelovigen aanmoedigen om de hele week van de partij te zijn. Maar natuurlijk kun je ook één dag langskomen!

Bekende sprekers nemen ons mee om dit veelkleurige thema uit te diepen, zodat we Gods Woord praktisch kunnen toepassen in ons leven. We zijn dankbaar dat Jan Pool, Martin en Karin Koornstra, Willem Ouweneel, John en Georgette Engel, Remco de Zwart, Coen Nuijten en Gerard en Lydia de Groot van de partij zijn. Ook zal Jan Wolsheimer van MissieNederland één van de sprekers van deze week zijn. Deze unieke bedieningen zullen ons tot grote zegen zijn. Daarnaast zijn er nog een aantal sprekers die de workshops zullen verzorgen.

Natuurlijk wordt het thema ook uitgewerkt voor de kinderen, tieners en jeugd. Ook zij zullen een onvergetelijke week beleven met diepgaand onderwijs, krachtige aanbidding, veel gezelligheid, sport en spel en natuurlijk een hoop fun.
Iemand zei eens: "Als je kinderen hebt, is het een gemiste kans wanneer je niet naar de Zomerweek komt. Omdat deze week de perfecte plek is om ze in een ontspannen vakantiesetting vertrouwd te maken met de bijbel en het werk en de kracht van de Heilige Geest. En dat een hele week lang!”

Bovenstaand artikel is toegestuurd door het sprekersechtpaar Gerard en Lydia de Groot.

Klik hier voor meer informatie

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

"De Heilige Geest wil ons hierbij helpen. Hij wil de zegeningen van de hemelse verbinding verder uitwerken in ons leven."

Wel een mooie opmerking, maar hoe kunnen we dit in ons eigen leven en in dat van anderen realiseren?

Met andere woorden: hoe werkt Gods geest hierbij in ons en wat zou onze eigen bijdrage hierin moeten en kunnen zijn?

En wat is die 'hemelse verbinding' precies? Wie wordt met wie en wat wordt met wat 'hemels (geestelijk?) verbonden'? Te vergelijken met Hebr. 10:16?