cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Gerard en Lydia de Groot
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 juli 2022 door Redactie

Sprekersechtpaar vraagt aandacht voor 'in de kerk genegeerde groep'

Op 1 augustus verschijnt er een nieuw boek van sprekersechtpaar Gerard en Lydia de Groot: Gods hart voor singles; compleet, moedig en waardevol. Een boek dat aandacht vraagt voor een kwetsbaar thema dat in de kerk te vaak wordt genegeerd. Gerard de Groot: “Het is een krachtig pleidooi om de kerk wakker te schudden en hen te laten inzien wat voor geweldige, maar helaas vaak onzichtbare groep, mensen er in hun midden is. In de kerk weten we vaak geen raad met hen en mede daardoor, voelen zij zich vaak een vergeten en onbegrepen groep.”

Om hun volwaardige plek te erkennen wordt op zondagmorgen 31 juli a.s. tijdens de dienst in de Heart2Heart zomerweek, het eerste exemplaar overhandigd aan Ashvien Jitan, een vurige, jonge ondernemer en evangelist, die nog single is.

De doelgroep singles is groot en groeiende. In Nederland is 1 op de 3 huishoudens een eenpersoonshuishouden. De vele echtscheidingen, het feit dat mensen steeds ouder worden en alleen overblijven na een overlijden, maar ook dat de mens in toenemende mate worstelt met zijn of haar identiteit, zijn hier debet aan. Lydia de Groot: “Jarenlang zijn wij beiden single geweest – we trouwden pas toen we 44 en 45 jaar waren - we hebben de uitdagingen van het single zijn doorleefd. We kennen de moeiten, teleurstellingen en vragen rondom het leven als single. Maar ook de voordelen, de mooie en avontuurlijke kanten. Behalve het thema zelf wilden we ook de kostbare lessen en bijbelse principes die we ontdekten, delen met anderen.” Het boek is voor singles geschreven, maar ook voor iedereen die meer wil weten over de uitdagingen waar singles vandaag de dag mee te maken hebben. “Er zijn nauwelijks boeken, onderwijs, kringen of conferenties voor christen singles beschikbaar, daarom vonden we dat dit boek er moest komen.”

Pijnlijke onderwerpen
Behalve autobiografisch materiaal komen alle andere facetten van het single zijn langs en worden ook de moeilijke thema’s niet geschuwd. Gerard: “Natuurlijk komen zaken als identiteit, vriendschap met jezelf, anderen en God aan de orde, maar ook eenzaamheid, teleurstelling en zelfacceptatie.” Daarnaast zijn er speciale hoofstukken gewijd aan o.a. seks, scheiden en hertrouwen en het verlangen naar kinderen.

Lydia: ”Hoewel we zeker niet pretenderen dat we alle antwoorden weten, proberen we - door het delen van onze eigen worstelingen en ontdekkingen - dit thema bespreekbaar te maken. Vaak wordt er in ontmoetingen overheen gepraat omdat mensen het niet weten of lastig vinden. Onbedoeld wordt de pijn en het gevoel er niet bij te horen juist groter gemaakt. Bovendien willen we ook laten zien hoeveel er van singles valt te leren. Zij hebben vaak diepe lessen geleerd op heel veel gebieden van het leven, die een verrijking zijn voor de plaatselijke gemeente. Wij pleiten daarom voor eerherstel voor de single in de Gemeente. We geloven dat dit boek daar een bijdrage aan gaat leveren.”

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

E
Jongeren, LET op!!

Houdt ten allen tijden, De Bijbel, als Richtsnoer.

En Vraag ten allen tijden: HEERE, leer mij Uw weg en Uw Waarheid!!