cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
werken
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 juli 2022 door Redactie

Bijna de helft van alle Nederlandse werknemers werkt niet fulltime

Nederland telt een recordaantal van 9,4 miljoen werkenden. De helft daarvan werkt in deeltijd. Dat blijkt uit door NU.nl opgevraagde cijfers van statistiekbureau CBS.

Het totale aantal werkenden bestaat uit 5 miljoen mannen en 4,4 miljoen vrouwen. Van de mannen werken er 1,4 miljoen in deeltijd. Van de 4,4 miljoen vrouwen werken er 3 miljoen in deeltijd. Van het totale aantal Nederlanders dat deeltijd werkt, werkt een derde niet meer dan twintig uur in de week.

In Op1, de dagelijkse talkshow van de NPO, kwam onlangs het onderwerp ‘werkende vrouwen’ aan bod. Daarbij stond de vraag centraal of de cultuur van deeltijdwerkende moeders in Nederland niet zou moeten veranderen omdat er een groot arbeidstekort is. Journalist Liesbeth Staats schreef een boek over het onderwerp. Volgens haar is het een groot probleem dat vrouwen niet fulltime werken. Ze stelt dat veel Nederlandse vrouwen hun kwaliteiten niet benutten.

Sophie van Leeuwen, politiek commentator bij BNR, liet zich aan tafel verwijtend uit richting vrouwen die niet fulltime werken. Volgens haar zouden we een voorbeeld moeten nemen aan Frankrijk: "De staat zorgt voor het kind: voor de opvoeding en voor gezond eten. Daar heb je als ouder geen omkijken naar." "Dat is precies hoe we het niet moeten willen", reageerde Tom de Nooijer, gemeenteraadslid namens Christelijk Verbond Oldebroek (CVO). "Ik vind het verschrikkelijk als we een samenleving gaan creëren waarbij de staat onze kinderen moet gaan opvoeden. Dat vind ik niet oké."

Lees ook: Flinke talkshow-discussie over werkende vrouwen: "We hebben een achterlijke cultuur".

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

E
Een moeder werkt FULLTIME !!

Maar Liesbeth Staats ziet DIT helaas niet, omdat zij zich hier NIET in verdiept!!