cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Aaron en Melissa Klein; beeld: First Liberty
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

31 januari 2022 door Redactie

Voormalig bakkersechtpaar hoeft boete voorlopig niet te betalen: 'Rechter was bevooroordeeld'

De rechter van de Oregon Bureau of Labor and Industries (BOLO) was bevooroordeeld, toen deze het christelijke bakkersechtpaar Aaron en Melissa Klein een boete van 135.000 dollar oplegde, meldt Christian Today. Ze kregen de geldstraf omdat ze in 2013 geen taart wilden bakken voor het lesbische stel Rachel en Laurel Bowman-Cryer. Het hoger beroep wijst nu uit dat de uitspraak over moet.

De staat Oregon oordeelt in het hoger beroep dat er in de uitspraak geen neutrale houding ten opzichte van de familie Klein bestond. De hoogte van de boete deugt dan ook niet; de instantie moet de straf opnieuw bepalen, zei rechter Erin Lagesen.

De advocaat van Aaron en Melissa Klein heeft het over een "anti-christelijke houding die de zaak in zijn greep heeft". "Dat is nu door de rechter bevestigd", meent woordvoerder Stephanie Taub. "Toch stuurt de rechter de zaak weer naar dezelfde instantie, terwijl het het einde van deze slopende zaak zou moeten zijn. Het is tijd dat de vijandigheid van de staat Oregon ten opzichte van Aaron en Melissa Klein eindigt."

Door een in 2007 ingestelde wet is het in Oregon verboden voor particuliere bedragen om klanten op basis van hun geaardheid anders te behandelen. Aaron en Melissa Klein weigerden echter te buigen en bakten geen bruidstaart voor de familie Bowman. Na hun boete werd er een crowdfund voor de Klein's opgestart, die 515.000 dollar opbracht, een veelvoud van de boete die ze werd opgelegd. Inmiddels zijn de twee geen eigenaar van het bakkersbedrijf meer.

Beeld: First Liberty

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Ernstige ontwikkeling die symptomatisch is voor de "inclusieve-doctrine" die standaard wordt.

Een andere (Bijbelse) opvatting mag niet meer.

De "inclusieve-doctrine", is op de keper beschouwd discriminerend, uitsluitend van aard.