cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
aanbidding Come let us worship Sean Feucht
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 januari 2022 door Redactie

Boek Sean Feucht gecanceld door uitgever: "Dit is geestelijke strijd"

De Amerikaanse aanbiddingsleider en activist Sean Feucht was druk bezig met de publicatie van een boek. Maar hij geeft aan dat HarperCollins Christian Publishing de deal laat vallen vanwege een verschil in "politieke opvattingen". "Er is een geestelijke belemmering. Men wil voorkomen dat de boodschap van het boek verkondigd wordt", aldus Feucht in gesprek met de Christian Post.

Volgens de aanbiddingsleider was hij al drie maanden bezig met het boek in samenwerking met de grote uitgeverij. "Dit is geschift!", plaatst Feucht op social media. "Ik had een overeenkomst met de op één-na-grootste uitgever ter wereld, HarperCollins. We werkten al drie maanden samen aan het boek. Er was een overeenkomst, ik heb het getekend, we waren redelijk ver in het proces en vandaag kreeg ik ineens dit nieuws. De deal is over."

Een woordvoerder van de uitgeverij geeft aan dat er geen sprake van een getekende overeenkomst was. Sean Feucht stelt dat dit een leugen is. "Mijn boek ging naar een veiling. Zes uitgeverijen hebben een aanbod gedaan en ik koos voor HarperCollins. In het ondertekende contract staan afspraken over de rechten, royalties, kortingsprijzen en dergelijke. Binnen enkele dagen begonnen we actief met het redigeren van het manuscript."

Sinds het uitbreken van de coronapandemie tourt Feucht door heel de Verenigde Staten. Onder de noemer 'Let us worship movement' roept hij mensen op door aanbidding een tegengeluid te laten horen in de pandemie. In 2020 stelde Feucht zich verkiesbaar in de plaatselijke politiek van Californië. In zijn boek schrijft de aanbiddingsleider over de hulp van God in deze politieke strijd en de periode die volgde op het verlies van de verkiezingen. "Ik denk dat het ironisch is dat de uitgever een boek cancelt dat gaat over dapperheid en moed, omdat ze niet dapper genoeg zijn en niet genoeg moed hebben om het uit te geven", aldus Sean Feucht. "Er is een geestelijke belemmering. Men wil voorkomen dat de boodschap van het boek wordt verkondigd."

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties