cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Jeruzalem
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 januari 2022 door Patrick Goede

175-jaar oude foto's van Jeruzalem bekeken door 'profetische lens': "Jeruzalem is uniek"

Auteur Doug Hershey gebruikt zeer oude foto's van de stad Jeruzalem om ze te vergelijken met foto's van de stad van vandaag de dag. Waar steden in 175 jaar tijd flink veranderen lijkt Jeruzalem een unieke uitzondering te zijn. Hershey ziet daar Gods hand in. "Er is geen andere stad waarover zo geprofeteerd is, en om de vervulling daarvan zich voor je ogen te zien ontvouwen is echt geweldig", vertelt de auteur aan CBN News.

De oudste foto van de stad die Doug tot zijn beschikking heeft, is afkomstig uit het jaar 1844. Hij ziet op de straten van Jeruzalem een profetie uit Zacharia 8 realiteit worden. "In Zacharia 8 zegt God dat Hij zal terugkeren naar Jeruzalem om daar onder zijn mensen te zijn. Dat is een diepgaande profetie van één van de profeten."

Doug vervolgt: "Zacharia zegt daar dat oude mannen en vrouwen veilig door de straten zullen wandelen en dat de kinderen er veilig zullen spelen. Ook zegt hij dat alle naties van de aarde er naartoe zullen trekken." Voor de coronacrisis had Jeruzalem de hoogste toeristenaantallen ooit die de stad bezochten. Jeruzalem is in de afgelopen 2.000 jaar eeuwenlang verlaten en onbebouwd geweest, dus die verandering lijkt de woorden in Zacharia ook te bevestigen.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Jeruzalem de hoofdstad van de wereld, daar zal Hij terug komen op de Olijfberg (Za.14)