cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Annemarieke Graveland
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 januari 2022 door Redactie

Nieuw: Onbevangen de Bijbel door met Annemarieke Graveland en dominee Piet van Midden

CIP.nl start vanaf volgende week met een nieuwe artikelenserie. Daarbij gaan 'zoeker' Annemarieke Graveland en dominee Piet van Midden zich samen verdiepen in de Bijbel. Allebei gaan ze iedere week een column schrijven over een hoofdstuk uit een Bijbelboek. We starten met het boek Ruth. 

Annemarieke Graveland nam in 2021 de lezers van CIP.nl mee op haar ontdekkingstocht naar het christelijke geloof. Als agnost besloot ze om (digitale) kerkdiensten te gaan bezoeken en daarover te gaan schrijven. Iedere week schreef ze een column over haar ervaringen in kerkdiensten. Daarbij bezocht ze de meest uiteenlopende kerkelijke gemeenten. Dominee Piet van Midden schrijft inmiddels al bijna twee jaar een wekelijkse column op CIP.nl over tal van onderwerpen. 

Beiden blijven voor CIP.nl schrijven en worden door middel van dit nieuwe project aan elkaar gekoppeld. Samen gaan ze de Bijbel door, te beginnen met het Bijbelboek Ruth. Annemarieke zal iedere week een hoofdstuk lezen en vervolgens in een column op maandag uiteenzetten hoe ze dat hoofdstuk ziet, wat het met haar doet en vragen stellen. Op vrijdag schrijft theoloog Piet van Midden vervolgens een reactiecolumn waarin hij het hoofdstuk uitlegt, maar ook ingaat op de vragen van Annemarieke. 

Vanaf aanstaande maandag te volgen op CIP.nl!

Lees hier de columns van Annemarieke Graveland over de kerkdiensten die ze bezocht en klik hier om de columns van dominee Piet van Midden te lezen.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Het boek Ruth is wel mooi en we kunnen er misschien ook van leren, maar zou het voor ons christenen niet veel nuttiger en waardevoller zijn om in plaats hiervan ons te richten op meer kennis van het plan van God, waarover we in het NT meer kunnen lezen dan in het OT? Als we het OT lezen, zijn we in feite nog bezig met de 'schaduw (voorafschaduwing) van de dingen die komen moesten, terwijl de werkelijkheid van Christus is'? (zie Kol. 2:17).