cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
The Salvation Army
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 november 2021 door Redactie

Apologeet levert kritiek op 'woke' statement van Amerikaans Leger des Heils

Het Amerikaanse Leger des Heils gaat normaal gesproken in december de straten op voor de jaarlijkse kerstcollecte. Dit jaar ligt de groep weldoeners echter onder vuur nadat ze een 'gids' uitbrachten om het gesprek aan te gaan over racisme in de Amerikaanse samenleving. In deze gids steunen ze de critical race theory (CRT) waarin er wordt gesteld dat racisme in de Amerikaanse samenleving is ingebed. De bekende Amerikaanse apologeet Greg Koukl slaat alarm: "Dit is niet hoe Amerikaanse christenen zijn."

In de gids van het Amerikaanse Leger des Heils staat: "Christenen moeten dringend racistische houdingen en praktijken bespreken in het licht van hun geloof." Het Leger des Heils roept witte christenen op om te stoppen met het ontkennen van racisme en dat witte Amerikanen moeten stoppen proberen 'kleurenblind' te zijn. "Hoewel dit misschien nuttig klinkt, negeert het eigenlijk de door God gegeven verschillen die we allemaal bezitten, evenals de prachtige culturen van onze Black and Brown broeders en zusters. In plaats van te proberen kleurenblind te zijn, probeer de schoonheid in onze verschillen te zien en verwelkom ze in uw huizen, kerken en werkplekken", aldus het statement van het Amerikaanse Leger des Heils.

De cristelijke apologeet Greg Koukl schrikt van de gids en de CRT die in het document naar voren komt. "De CRT is in mijn ogen een Trojaans paard dat christelijke organisaties binnendringt, omdat ze graag opkomen voor de onderdrukten en strijden voor gerechtigheid. Zonder dat de organisatie het doorheeft promoten ze een wereldbeeld dat de grootste bedreiging vormt tegen Bijbels christendom in de afgelopen vijftig jaar", aldus Koukl. "Om duidelijk te zijn: Ik ontken niet dat er racisme is en er christenen zijn die zich hiervan moeten afkeren, maar de critical race theory geeft geen realistisch beeld van hoe Amerika werkelijk is. De analyse van het probleem is dus verkeerd en daarmee ook de oplossing. De theorie schept spanning en verdeeldheid en biedt geen oplossing."

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Ja, zo makkelijk je van man, vrouw kunt worden en vice versa, kun je ook van kleur veranderen, nietwaar?