cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Rechtszaak Brian Houston
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 november 2021 door Patrick Goede

Rechtszaak pastor Brian Houston van Hillsong uitgesteld naar volgend jaar

De rechtszaak tegen pastor Brian Houston van Hillsong is uitgesteld naar 27 januari 2022. Dat meldt Christian Today. Via zijn advocaat heeft Houston aangegeven niet schuldig te zijn aan de aanklacht. Houston wordt verdacht van het verhullen van seksueel misbruik van minderjarigen door zijn vader in de jaren 70. De aanklacht van het Australische Openbaar Ministerie was het resultaat van een politieonderzoek dat twee jaar in beslag nam.

Het gaat in deze specifieke zaak om het verhullen van het seksueel misbruik van de Australische Brian Sengstock die door Houstons vader werd misbruikt als jonge jongen. De vader van Brian was afkomstig uit Nieuw-Zeeland en de meeste misbruikschandalen met jonge jongens speelden zich dan ook daar af. 

Eerder dit jaar maakte Houston in een statement duidelijk dat hij lange tijd niets van het misbruik af wist. Hij eerbiedigde toen naar eigen zeggen "het veelvuldige verzoek van het slachtoffer" om de politie er niet over te informeren. "De wet bevatte destijds een uitzonderingsregel voor het melden van een misdaad als je daar een goede reden voor had. De wet heeft sindsdien verduidelijkt dat als een slachtoffer van kindermisbruik niet wil dat er melding van wordt gemaakt, dit als een geldig excuus wordt gezien onder de wet", aldus pastor Brian Houston.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen