cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
billboard
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 november 2021 door Redactie

Miljoenen Nederlanders bereikt met billboards: "Ik zie dat heel veel kerken lauw zijn"

Miljoenen mensen in Nederland zijn afgelopen maand bereikt met billboards langs de snelweg waarop een indringende tekst te lezen was: ‘Het einde is begonnen. Blijft u straks achter? Kies Jezus!’ Initiatiefnemer Kenneth Johannes Kerver (25) stelt dat de boodschap niet alleen gericht is aan niet-christenen, maar ook aan christenen: “Ik zie om mij heen dat heel veel kerken lauw zijn.”

Wie wel eens over de snelweg rijdt, kan de billboards bijna niet ontgaan zijn. Op meerdere plekken roepen ze levensgroot op om voor Jezus te kiezen, nu het einde nabij is. Kenneth Johannes Kerver gaat in onderstaande YouTubevideo in gesprek met Florian Pronk over de evangelisatiecampagne. Florian vraagt hem onder meer waarom hij kiest voor zo’n prikkelende uitspraak: “Omdat ik om mij heen zie dat heel veel kerken lauw zijn”, reageert Kenneth. “Dat maakt mij verdrietig. Als ik met broeders en zusters over de terugkomst van de Heere Jezus praat, zeggen ze eigenlijk allemaal dat het nog heel lang kan duren. Ik geloof echt dat het einde is begonnen en dat we nu in de laatste dagen leven.”

Maar waarom dan langs de snelweg adverteren als hij zich richt op medechristenen? “Op de snelweg hebben we een massabereik en dat is heel fijn. Niet alleen lauwe christenen hebben het nodig, maar ook de ongelovige mensen in Nederland. Het is denk ik nu de tijd om die boodschap te verkondigen."

Het lukte trouwens niet zomaar om de billboards langs de snelweg te krijgen. Kenneth vertelt dat hij eerst twee keer ‘nee’ te horen kreeg van bedrijven en dat hij vervolgens in gebed ging. “Daarna kwam er een bedrijf in mijn mailbox terecht, die deze boodschap naar buiten wilde brengen! Ze zeiden dat ze me gingen helpen, zonder dat ik daarom had gevraagd. Dat was een dag nadat ik het in gebed had gevraagd. Iedere keer als ik een billboard voorbij zie komen als ik de auto zit, voelt dat echt als een overwinning voor Christus.”

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Dat veel kerken lauw zijn was mij al opgevallen,

ze lopen liever de wereld achterna dan dat ze laten zien dat ze aan Het Koninkrijk toebehoren.

Kom er ook bijna nooit meer, we doen t gewoon samen thuis.

Als de dienst je verwijderd van God i.p.v. naar Hem toebrengt lijkt mij dat de beste keuze.