cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Acteur
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 januari 2022 door Patrick Goede

Acteur populaire serie 'I love Lucy' werd geteisterd door demonen tot hij Jezus zag

Acteur Keith Thibodeaux was een gevierd acteur en speelde de rol van 'Little Ricky' in één van de populairste televisieseries aller tijden 'I Love Lucy'. Toch raakte de acteur beïnvloed door het occulte en werd hij geteisterd door demonische stemmen in zijn hoofd die zeggen dat hij er een einde aan moet maken. "Ik schreeuwde het uit naar Jezus: 'Als U mij uit deze puinhoop haalt, zal ik U dienen'", vertelt hij bij CBN News.

Het is 1956 als Keith auditie doet voor de rol van 'Little Ricky', hij is dan pas 4 jaar oud. Zijn vader zegt dat het heel belangrijk gaat zijn. Wanneer hem wordt gevraagd wat hij kan, neemt Keith achter het drumstel plaats. Hij begint te drummen en de andere acteurs beginnen met hem mee te doen. De producer is enthousiast en zegt: "Ik denk dat we onze 'Little Ricky gevonden hebben." 

Hollywood
In de jaren daarna vraagt Keith zich af waarom precies hij die rol heeft gekregen en niet iemand anders. Zijn vader antwoord: "Omdat God een doel met jouw leven heeft, Keith." De familie is ondertussen naar Hollywood verhuisd en het leven lijkt hen allemaal toe te lachen. Totdat blijkt dat Keith's vader ontrouw is aan zijn moeder. 

Keith: "Mijn leven stortte in. Ik dacht dat mijn gezin een solide eenheid was, maar dat bleek niet zo te zijn. Ik was boos op mijn vader, ik was boos op alles en ook de filmindustrie was onderdeel van het probleem. Ik geloofde dat als we niet verhuisd waren, dit allemaal nooit gebeurd was. Maar ik was pas echt boos op God."

Hij vervolgt: "Vrienden van mij begonnen drugs te gebruiken en ik wilde cool zijn dus deed ik met hen mee." Ook raakt Keith gefascineerd door het occulte. "Ik wist dat er een bovennatuurlijke wereld was en ik gebruikte Ouijaborden. Ik las boeken over tovenarij en fantaseerde over deze dingen. Maar mijn leven ging daardoor bergafwaarts."

Demonen
Keith wordt vervolgens steeds vaker geteisterd door stemmen in zijn hoofd. "Het waren demonische stemmen die zeiden dat niemand mij aardig vond en dat ik mijzelf moest doden." Meerdere keren staat Keith op het punt om er een einde aan te maken maar plotseling herinnert hij zich de woorden van zijn vader, dat God een doel heeft met zijn leven. "Uiteindelijk schreeuwde ik het uit naar God: 'Als U werkelijk bestaat, als U mij uit deze puinhoop haalt dan zal ik U dienen."

Kort daarna nodigt Keiths moeder hem uit voor een kerkdienst. "Ik bad en ik raakte in een soort trance, ik kreeg een visioen. Ik kan het niet anders uitleggen. Er was een licht in de verte en het kwam steeds dichterbij. Toen het dichterbij kwam, zag ik een man die zich identificeerde als 'Jezus van Nazareth'. Ik zei: 'Jezus, ik ben het niet waard om U zo te zien verschijnen. Hoe zit het dan met al mijn zonden?' Jezus antwoordde: 'Daarom ben Ik gestorven'."

Keiths perspectief van God verandert door deze ervaring en hij geeft vervolgens zijn leven aan Jezus in de kerkdienst. Hij stopt met de drugs en duikt de Bijbel in voor antwoorden. "Hoe meer ik uit de Bijbel las, hoe minder ik die stemmen in mijn hoofd hoorde en hoe meer ik mij begon vast te houden aan de waarheid van Jezus."

Ballet
Keith wordt later lid van een seculiere muziekband en deelt daar zijn verhaal. Uiteindelijk komt de hele band tot bekering en gaan ze in 1977 verder als christelijke band. Hij is inmiddels gelukkig getrouwd met Kathy en samen touren ze door het land met een christelijk balletgezelschap.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Mooi getuigenis. God is goed en is gekomen om zondaars te redden. Dank U Heer voor Uw reddende genade!