cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Nashvilleverklaring
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 juli 2021 door Jeffrey Schipper

Amsterdams gerechtshof: Nashvilleverklaring zet niet aan tot discriminatie

De veelbesproken Nashvilleverklaring zet niet aan tot discriminatie, zo oordeelde het Amsterdamse gerechtshof dinsdag.

'Naar oordeel van het hof heeft de Nashvilleverklaring tot doel een geloofsovertuiging uit te dragen', laat het gerechtshof weten. 'Een overtuiging die Bijbelgetrouwe christenen – in de visie van de opstellers – zouden moeten hebben. In geval van artikel 10 (de Nashvilleverklaring bevat 14 artikelen, red.) wordt uitgedragen dat Bijbelgetrouwe christenen homoseksuele onreinheid en transgenderisme afkeuren en dat zij daarover onderling niet van mening mogen verschillen. In artikel 11 wordt bevestigd dat Bijbelgetrouwe christenen verplicht zijn om de waarheid te spreken, wanneer zij tot of over elkaar spreken als mannelijk en vrouwelijk.

Het aanzetten tot discriminatie kan echter slechts door een handelen worden verwezenlijkt. Echter noch in deze specifieke artikelen, noch in de rest van de Nashvilleverklaring wordt – naast het uitdragen van een geloofsovertuiging – tevens aangezet tot het verrichten van een concrete gedraging. Bij gebreke van een dergelijke concrete gedraging is geen sprake van het aanzetten tot discriminatie.'

Ongeveer drie jaar geleden liet evangelist Arjan Baan de Nashvilleverklaring vertalen. Toen wist hij nog niet dat de Nederlandse vertaling een jaar later tot nationale ophef zou leiden. Ruim een jaar na de publicatie van de Nashvilleverklaring blikte CIP.nl terug met de hoofdrolspelers. Klik hier om de vijfdelige reconstructie terug te lezen.

Vorig jaar liet het Openbaar Ministerie weten dat uitlatingen in Nashvilleverklaring niet strafbaar zijn.


Reconstructie Nashvilleverklaring
- Hoofdrolspelers Nashvilleverklaring blikken terug: "In christelijk Nederland mag de waarheid niet meer duidelijk gezegd worden"
- Dit ging er mis bij de chaotische en overhaaste publicatie van de Nashvilleverklaring
- Legden twee CGK-hoogleraren een bom onder de Nashvilleverklaring? Een reconstructie met de hoofdrolspelers
- Vorig jaar brak een mediastorm los vanwege de Nashvilleverklaring: dit waren de hoofdrolspelers
- Waarom bezorgde christenen de noodklok luidden met de Nashvilleverklaring
Meer over Reconstructie Nashvilleverklaring »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

N
Logisch ,deze vrijspraak ,iedereen wordt als zondaar gezien ,niet alleen homo practiserende,die hebben allen bekering tot de Verlosser nodig