cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Israëlische vlag boven de oude stad Jeruzalem
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 juli 2021 door Stichting Israël en de Bijbel

Neemt de steun voor Israël wereldwijd af?

Israël heeft altijd kunnen rekenen op de onvoorwaardelijke steun van de evangelische christenen in Amerika. Maar nieuw onderzoek laat zien dat deze steun onder de jonge christenen in het land is gehalveerd. Hoe komt dat en wat betekent het voor Israël? Brokkelt in Nederland de steun aan Israël ook af? Moeten we ons hierover zorgen maken? Wat zou de houding van gelovigen tegenover Israël moeten zijn? In gesprek met Hella Rijsdijk in de IB Podcast.

Wil je gratis IB Nieuws via e-mail ontvangen? Meld je dan aan

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

God is zichtbaar in en door Zijn uitverkoren volk. De profetieën zien wij in vervulling gaan, maar de seculieren, die nergens in geloven, zien niets. Jezus zegt duidelijk "wie niet voor u is, is tegen u" .Dit geldt zeer zeker voor christenen. Kerken, met name de PKN gelooft niet dat Israel, iets te maken heeft met het volk israel uit de bijbel.Ik denk dat menig christen die zondag"s naar de PKN kerk gaat daar geen enkel benul van heeft.Waar is God"s verbond gebleven met Israel binnen de PKN?