cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
The San Francisco Gay Men's Chorus coming for your children
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 juli 2021 door Redactie

Homoseksueel mannenkoor zingt lied voor christelijke ouders: "We komen achter jullie kinderen aan"

Een homoseksueel mannenkoor uit Chicago plaatste recent een provocerende video waarin ze zeggen dat ze 'achter de kinderen aanzitten'. De mannelijke zangers uit het koor The San Francisco Gay Men's Chorus stellen in het lied 'Coming for Your Children' dat ouders homofoob zijn, omdat ze bang zijn dat hun kinderen negatief beïnvloeden. Het koor bezingt dat ze (christelijke) kinderen 'bekeren' tot LHBTI'ers, meldt de Christian Post. Christenen reageren in shock op het lied en de bijbehorende video.

Voorganger Andrew T. Walker van de Southern Baptist Theological Seminary ziet dat vooral conservatieve christenen geschrokken zijn door de video. "Religieuze conservatieven zijn veel bezig met de manier waarop de cultuur het geloof aan zal vallen in de toekomst." Het lied van het mannenkoor richt zich ook expliciet richting christenen. "Na tientallen jaren indoctrinatie van onze kinderen en intolerantie richting iedereen die anders leeft dan de Bijbel voorschrijft met de Bijbel als wapen, is het nu onze beurt", aldus het koor. "We komen achter jullie kinderen aan."

Voorganger en apologeet James White tweet over het lied: "Reden #1.462.908 om je kinderen thuis les te geven. Zo kan je getuigen van een gepassioneerd, diep, christelijk wereldbeeld waarin mannen mannen zijn, vrouwen vrouwen en we allemaal dankbaar zijn voor de gaven en rollen die God ons heeft toebedeeld."

Het lied is een 'boodschap van de homoseksuele gemeenschap'. The San Francisco Gay Men's Chorus licht toe dat ze als rolmodellen een nieuwe generatie willen inspireren met muziek over liefde, tolerantie en het vieren van diversiteit. Een solist opent het lied met een brede en ogenschijnlijke neppe glimlach. "Jullie (ouders, red.) denken dat we zondig zijn en jullie vechten tegen onze rechten. Jullie zeggen dat we levens leiden die jullie niet kunnen respecteren. Jullie denken dat we jullie kinderen negatief zullen beïnvloeden als we de vrije loop krijgen. Grappig, op dat gebied hebben jullie gelijk", zingt de zanger. "We zullen jullie kinderen bekeren en eerlijk en tolerant maken", wordt er verder gezongen in het lied. En: "We komen achter jullie kinderen aan."

Bekijk een fragment van het lied in de onderstaande video vanaf 2:00 tot 2:30. Luister hier het hele lied.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

De weegschaal slaat door. Er wordt inderdaad een geestelijke slag geleverd om de ziel (ook om die van onze kinderen). Er mag geen Bijbels referentie kader meer zijn. Het "ik", het "gevoel" zijn de absolute norm geworden. En die norm wordt steeds dwingender opgelegd. Wie anders denkt krijgt de "diversiteits-wind" frontaal over zich heen.