cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Nayab Gill - Morning Star News Pakistan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 juli 2021 door Redactie

Rechter beslist definitief: christenmeisje (13) blijft bij islamitische ontvoerder

Na de ontvoering van de Pakistaanse Nayab Gill (13) werd de voogdij van het meisje door de rechter toegewezen aan haar islamitische ontvoerder. Het christenmeisje had naar verluidt onder druk toegezegd dat ze zich vrijwillig had bekeerd tot de islam, getrouwd was met haar werkgever Saddam Hayat (30) en dat ze 19 jaar oud was. De ouders van Nayab gingen in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechter over de voogdij. De rechter wees dit verzoek af, meldt Morning Star News. Dit betekent dat Nayab bij Hayat moet blijven.

Tijdens de coronacrisis in Pakistan werkte Nayab in de schoonheidssalon van Hayat. Eind mei verdween het christenmeisje. Een paar dagen later werd zij door haar ouders gevonden in een opvanghuis voor vrouwen. Zij vertellen dat hun dochter er slecht uitzag en een bewaker vertelde de ouders dat Nayab gedwongen een document had ondertekend waarin ze stelde een meerderjarige moslim te zijn.

De ouders stapten naar de rechter om voor de voogdij over hun dochter te vechten. "Wij hebben de rechter persoonlijk alle officiële documenten voorgelegd om te bewijzen dat onze dochter is geboren op 16 oktober 2007, wat haar 13 jaar en zeven maanden oud maakt. We hebben de rechter verteld dat ze onder dwang over haar leeftijd, bekering en huwelijk loog", vertelt vader Gill over de rechtszaak. De Pakistaanse rechter negeerde de geboorteakte van Nayab, het betoog van de ouders en de slechte staat waarin Nayab verkeerde tijdens de hoorzitting. Nayab moest bij Hayat en zijn moslimfamilie blijven en verliet met hen het gerechtshof. Het hoger beroep van de ouders van Nayab is afgewezen, tot groot verdriet van de ouders.

Volgens Morning Star News komt het vaak voor dat christelijke meisjes in Pakistan zich gedwongen bekeren tot de islam en worden uitgehuwelijkt aan een oudere islamitische man. Door de trouwakte wordt ontvoering en verkrachting van minderjarigen door de daders gelegaliseerd. Wanneer het komt tot een rechtszaak, zoals in het geval van Nayab Gill, durven de meisjes vaak niet de waarheid te vertellen. Zij en hun familie worden vaak met de dood bedreigd door de betrokken moslimfamilies, waardoor ze gedwongen instemmen met het verhaal van hun ontvoerder.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Laten we niet alleen bidden voor het meisje, maar ook dat de ontvoerder er flink geestelijk last door krijgt, als de ark die door de filistijnen werd weggenomen. Dat hij niet alleen het meisje terug zal geven en boete zal doen voor zijn schuld maar ook mag gaan erkennen dat de Heere Jezus regeert en de Qur'an niet meer is dan een duivelse vervalsing.