cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 maart 2021 door Jeffrey Schipper

Reformatorisch Dagblad zag geweldsincidenten Biblebelt niet zonder plaatsvervangende schaamte

'Het is niet verbazend als enkelen van de honderden kerkgangers hun zelfbeheersing verliezen. Daar komt bij dat de journalisten met hun gedrag nauwelijks respect tonen voor de rustdag', stelt de hoofdredactie van het Reformatorisch Dagblad naar aanleiding van de geweldsincidenten rondom kerkdiensten in Krimpen aan den IJssel en Urk.

'Door zo binnen te dringen in de intimiteit van het christelijk geloof halen journalisten het bloed onder de nagels van kerkgangers vandaan', vervolgt de hoofdredactie. 'Toch is het bijna onmogelijk om de beelden van zondag te bekijken zonder plaatsvervangende schaamte. Hoe je ook over journalisten denkt, het feit dat ze beveiligers mee moeten nemen om hun werk te kunnen doen, is een veeg teken.'

Het Reformatorisch Dagblad vindt het ongepast dat sommige christenen spreken van christenvervolging in Nederland. Volgens de krant zouden deze gelovigen een voorbeeld moeten nemen aan Jezus Christus, juist in deze Stille Week. 'Hij, Die toen Hij gescholden werd, niet terug schold.'

Lees hier het volledige commentaar van de hoofdredactie van het Reformatorisch Dagblad.


Geweldsincidenten Biblebelt
- 80 uur werkstraf voor inrijden op journalist bij Sionkerk Urk
- Urker broers veroordeeld voor geweld tegen journalist bij Sionkerk
- 60 uur taakstraf voor kerkganger Mieraskerk na aanval verslaggever
- Urker predikant heeft boodschap voor journalisten: "Laat kerkgangers op zondag met rust"
- Dreigbrief bezorgd bij ds. A. Kort; Mieraskerk extra beveiligd
Meer over Geweldsincidenten Biblebelt »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

@J.C. Gerlach op 30 Mar 2021 15:47: Quote "Een heldere en eerlijke maar incomplete zelfrefectie; er is een diepere vraag die aandacht verdient: dienen we de zaak van Christus door voorbij te gaan aan de adviezen van de overheid (Romeinen 13:1,2 en Titus 3:1)?"

Helemaal met je eens. De kerken maken wat mij betreft een grote fout door de adviezen van de overheid naast zich neer te leggen. Hierdoor ontstaat polarisatie. Geen goed zaak dus. Kerken dienen juist een heilzame voorbeeld functie te vervullen.