cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
CIP Podcast
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 maart 2021 door Redactie

Is de kritiek van christenen op het blootprogramma voor kinderen overdreven? - CIP Podcast

"Een petitie ondertekenen tegen 'Gewoon Bloot' en het daarbij laten is te gemakkelijk. Laat deze ophef een aanmoediging zijn om seksualiteit aan de keukentafel bespreekbaar te maken", stelt eindredacteur Jeffrey Schipper in de CIP Podcast naar aanleiding van protest tegen het nieuwe kinderprogramma op tv.

"De programmakers hebben goede bedoelingen", zegt Schipper. "Zij wijzen erop dat veel jongeren en kinderen via sociale media en reclames geregeld naaktbeelden zien. Vaak gaat het om gefotoshopte foto's of zelfs semi-pornografische afbeeldingen. Met hun initiatief willen ze duidelijk maken dat wie vaker gewone naakte lichamen ziet doorgaans een positiever lichaamsbeeld heeft. ‘Gewoon bloot’ is niet het juiste antwoord, maar we zouden ook in de spiegel moeten kijken: hoe sporen kerken en ouders een gesprek over seksualiteit tussen ouders en kinderen aan? Het is te gemakkelijk om dit over te laten aan de biologieleraar."

Redacteur Patrick Simons vindt dat het programma "alle grenzen over gaat". "Tegelijkertijd klopt het dat er binnen het conservatieve christendom op dit gebied nog wat stappen te zetten zijn. Een open gesprek hierover kan op seksueel gebied veel ellende voorkomen. Maar dat gesprek kan ook prima met de kleren aan", aldus Simons.

Beluister het fragment vanaf minuut 33:

- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Spotify.


Cvandaag podcast
- John Lapré cancelt bezoek aan Opwekking: begrijpelijk? Dr. Teun van der Leer antwoordt
- Gereformeerde Bond vermaant Israëlkritische PKN: terecht? Dr. Teun van der Leer antwoordt
- Hbo-theologen krijgt in PKN gelijkwaardige plek naast predikant: terecht?
- Cvandaag podcast: is het belangrijk dat Joden en christenen elkaar opzoeken?
- Cvandaag podcast: zijn christenen te stil over 'de klimaatramp'?
Meer over Cvandaag podcast »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Je kunt vinden dat het programma alle grenzen over gaat (al moet je wellicht dan ook wat vinden van naaktrecreatie met kinderen?), maar kom dan wel met een alternatief voor de seculiere wereld. Nog wat stappen zetten binnen het conservatieve christendom lost de problemen in de seculiere wereld niet op.

Lijkt me een mooie taak voor de EO.