cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Els van Dijk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 februari 2021 door Jeffrey Schipper

Els van Dijk: "Corona is niet de grootste crisis van deze tijd" - CIP Podcast

In een open brief roept Youth for Christ kerken in Nederland op om juist nu de deuren te openen voor jongeren. De jongerenorganisatie constateert dat de coronamaatregelen onder hen tot ernstige problemen leidt. Els van Dijk, directeur van de Evangelische Hogeschool, bespreekt de open brief in de CIP Podcast. "In de analyse mis ik iets essentieels", zegt ze.

"Jongeren hebben niet alleen last van de coronacrisis. Natuurlijk is het een beroerde tijd voor jonge mensen, maar corona is niet de grootste crisis waar we in zitten. De grootste crisis is een zingevingscrisis. Mensen weten niet meer waarvoor ze leven. Als je geen levensdoel hebt, overkomt depressie en chaos je. Voor een schip zonder roer is iedere wind tegenwind. Dat is nu aan het gebeuren."

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Mevrouw Van Dijk,



Bedoelt u te zeggen:

- we zijn van GOD los?

- ieder doet wat recht is in eigen ogen?

- zich uitgevende voor wijzen, zijn zij dwaas geworden?

- ja dwaas - door zelfs van de ´daken te schreeuwen´: er is geen god!



Daarbij komt me die moderne verhullende, ´pc´ term - zingeving - nogal magertjes over. Zingeving is helaas bovenal misleidend, want als je het probleem niet correct omschrijft, zoek je ook de oplossing in de verkeerde hoek.

en niet bij ---- HEM! Het - LEVEN - zelf