cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
christenen eritrea
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 februari 2021 door Redactie

70 christenen vrijgelaten uit gevangenis Eritrea

Goed nieuws voor 70 christenen in Eritrea. Op 1 februari werden 21 vrouwelijke en 43 mannelijke gevangenen vrijgelaten. Het grootste gedeelte van hen zat vast vanwege hun christelijk geloof. Dat meldt CWS. Een paar dagen eerder waren er al zes vrouwelijke gevangenen vrijgelaten. De gelovigen hebben een evangelische en orthodox-christelijke achtergrond.

De zes vrouwelijke gevangenen zaten al sinds september 2020 vast. Camerabeelden legden vast hoe de christenvrouwen Jezus aanbaden. De beelden verspreidden zich snel op het internet en de vrouwen werden vervolgens doelwit van vervolging. Ze werden niet veel later gearresteerd terwijl zij over straat liepen.

CWS meldt verheugd te zijn over de vrijlating van de christenen. Ze zien echter een andere zorgelijke dreiging. Troepen uit het Afrikaanse land zijn naar verluidt betrokken bij een conflict in Tigray, een noordelijke regio van buurland Ethiopië. Verschillende christenen uit Eritrea zijn gevlucht naar deze regio. Nu het geweld in het gebied toeneemt, worden gelovige vluchtelingen gedwongen terug te keren naar Eritrea.


Christenvervolging
- Christelijke studente (25) gelyncht en in brand gestoken door moslims: "Ze smeekte om genade en riep om hulp"
- Gideon kreeg zevenhonderd stokslagen: "Ik kreeg alleen medicijnen als ik mijn geloof zou ontkennen"
- Criminele bende ontvoert zestig kerkgangers in Nigeria
- Hindoe-nationalisten blijven christenen in India aanvallen
- Indiase christenen aangevallen tijdens kerkdienst door 200 radicale hindoes
Meer over Christenvervolging »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
50 % van de bevolking in Eritrea is Christen. de andere helft hangt `de ideologie van de wreede` aan. En dat land staat als nr 6 op de lijst van OD, met een score van 88.

Dat betekent, dat een Christen op alle facetten van de privé en samenleving EXTREEM geweld ervaart.

De schatting is, dat binnen 30 jaar diezelfde ´ideologie van de wreede´ in Europa ook 50 % van de bevolking gaat uitmaken.

ERITREA, zie daar het onontkoombare voorbeeld van "Eurabia" in wording?