Toch bleef de Nederlandse vertegenwoordiging voor vrijwel alle resoluties tégen Israël stemmen. In totaal zijn er sinds 2006 meer dan 70 verschillende resoluties tegen Israël aangenomen. Ter vergelijking: landen als China en Saoedi-Arabië kregen nog nooit met een resolutie te maken, hoewel daar structureel mensenrechten worden geschonden.
Petitie
Voor UN Watch was de maand na de nieuwe resoluties in november vol. Men startte een wereldwijde petitie-campagne tegen de “disproportionele behandeling van Israël bij de VN. Er werd een speciale Nederlandse versie van de petitie gemaakt, die gericht was aan minister Blok van Buitenlandse Zaken. De petitie werd in Nederland niet veel getekend. Ruim 3000 mensen ondertekenden de oproep.
Baudet probeert de oproep nu nieuw leven in te blazen. “Uiteraard getekend”, schrijft hij op Instagram bij een screenshot van de petitie. “De eenzijdigheid en morele hypocrisie van de Verenigde Naties storen me al jaren. Waarom hecht Nederland überhaupt zoveel waarde aan de EU, het ‘mensenrechtenhof’ in Straatsburg en de managementclubs in Geneve, Davos en New York? Wij willen géén Great Reset, géén Build Back Better en géén schijnheilige veroordelingen van die bloeiende etnostaat in het Midden-Oosten, de enige democratie in de Arabische wereld, onze bondgenoot en historisch-religieus verbonden vriend.”
Dit bericht bekijken op Instagram
Politiek
- Coronadebat: ChristenUnie steunt nieuwe maatregelen, SGP blijft zeer kritisch
- Achterban ChristenUnie vindt dat 'klimaat' hoogste prioriteit moet krijgen bij onderhandelingen
- Waarom voor de ChristenUnie een spannende tijd aanbreekt - CIP Podcast
- Kees van der Staaij messcherp tijdens formatiedebat: "Dit is toch gewoon poppenkast?"
- Historisch moment voor SGP in strijd voor éénverdieners: 'Prachtige mijlpaal'
Meer over Politiek »
