cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
christenen pakistan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 januari 2021 door Redactie

Lichaam christelijke moeder van vier kinderen gevonden door Pakistaanse politie

In de eerste week van januari vond de Pakistaanse politie de stoffelijke resten van twee christelijke vrouwen. "Ik kan het niet aan het ontbonden lichaam van mijn vrouw te zien", reageert de christelijke weduwnaar Mushtag Masih. Het gaat om de lichamen van Sajida Mushtaq (28) en haar zus Abida. De jonge, gelovige vrouwen werden volgens Morning Star News vermoord door islamitische leidinggevenden van hun werk.

Sajida en Abida waren werkzaam in een farmaceutische fabriek. Zij kwamen uit een christelijke familie. Christenen worden in Pakistan gezien als tweederangsburgers en hebben te maken met vervolging. Vrouwen lopen risico op ontvoering, gedwongen bekering en misbruik. "Mijn vrouw gaf regelmatig aan dat de opzichters op haar werk haar lastig vielen, maar zei hierbij dat ze de situatie onder controle had", aldus Mushtaq Masih.

Toen zijn vrouw in november vermist raakte, maakte de man zich meteen grote zorgen. "Het kwam een familielid ter oren dat ze onder druk waren bekeerd en getrouwd door Muhammad Mumtaz en Naeem Butt", vertelt Masih verder. De weduwnaar uit Pakistan blijft alleen achter met vier kinderen van vijf tot elf jaar oud. Abida laat een gezin met één dochter van negen achter.


Christenvervolging
- Christelijke studente (25) gelyncht en in brand gestoken door moslims: "Ze smeekte om genade en riep om hulp"
- Gideon kreeg zevenhonderd stokslagen: "Ik kreeg alleen medicijnen als ik mijn geloof zou ontkennen"
- Criminele bende ontvoert zestig kerkgangers in Nigeria
- Hindoe-nationalisten blijven christenen in India aanvallen
- Indiase christenen aangevallen tijdens kerkdienst door 200 radicale hindoes
Meer over Christenvervolging »

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Wordt tijd dat we scholen gaan stichten waar iedereen Arabisch leert, dan kan men eindelijk zelf lezen wat de Qur'an en Hadith leren. Zie o.a. de videos van Christian Prince (Infinity Apologetics) en Al Fadi (CIRA International).