"Bizar dat traditioneel-christelijke visie op het huwelijk niet meer kan" - CIP Podcast
"De indruk wordt gewerkt dat alle reformatorische scholen 'homoseksualiteit' in hun identiteitsverklaringen hebben staan. Dat is niet het geval", onderstreept Herman van Wijngaarden in de CIP Podcast. De medewerker van stichting Hart van Homo's bespreekt in de podcast diverse nieuwsberichten over refoscholen, homo-acceptatie en de vrijheid van onderwijs.
Ja, er zijn een paar scholen geweest die in hun identiteitsprofiel homoseksualiteit hebben afgewezen. Dit zijn oude verklaringen die niet meer gebruikt worden. Er is een identiteitsverklaring die door de reformatorische Vereniging voor Gereformeerd Schoolonderwijs (VGS) is opgesteld en door bijna alle refoscholen wordt gehanteerd. Daarin staat onder meer: 'Seksualiteit heeft in de Bijbel te maken met het vormen van een onverbrekelijke verbintenis in een huwelijk tussen één man en één vrouw, en krijgt in het licht hiervan een plaats. Voor losse seksuele contacten is geen ruimte.'"
"Persoonlijk vind ik het een mooie verklaring", vervolgt Herman. "De mening dat 'het monogame huwelijk als de door God gegeven vorm van omgang tussen man en vrouw wordt gezien' valt tegenwoordig erg slecht. Dat mag je eigenlijk al niet meer zeggen." Hij verwijst naar een rapport dat in opdracht van de overheid is opgesteld waarin wordt de visie dat het huwelijk bedoelt is voor man en vrouw gezien als potentieel neigend naar homogenezing. "Dat vind ik bizar dat zo'n visie vandaag de dag niet meer kan. Seksualiteit is een consumptiegoed geworden en dat past niet in de traditioneel-christelijke visie op het huwelijk."
Beluister het fragment vanaf minuut 10:30
Praatmee