Biden draait als president pro-life agenda van Trump de nek om
Terwijl we nog in afwachting zijn van de officiële uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen, maakt Biden zijn plannen voor de komende tijd bekend. Het eerste punt op de agenda is het ongedaan maken van een groot aantal, voornamelijk pro-life, beslissingen van Trump. "Biden zal acties van Trump omtrent abortus terugdraaien", aldus het document met de politieke agenda van Biden. De Christian Post zet de plannen van de waarschijnlijke winnaar van de verkiezingen uiteen.
Een van de verdragen van Trump die Biden ongedaan wil maken is de 'Mexico City Policy'. In dit verdrag staat dat de regering geen financiële steun mag bieden aan non-gouvernementele organisaties die abortus uitvoeren of promoten als vorm van gezinsplanning. Daarnaast wil hij opnieuw de verplichte financiering van anticonceptie onder de Affordable Care Act (ACA) instellen.
Volgens Brian Burch van de christelijke rechtenorganisatie CatholicVote zal Biden 'katholieke religieuze groepen dwingen om abortus-middelen te vergoeden in hun zorgplannen'. Recent wonnen nonnen van de Little Sisters of the Poor een rechtszaak in Amerika waarin zij werden vrijgesproken van het verplicht verschaffen van anti-conceptie onder de ACA. "Niemand kon een goede reden bedenken waarom de Little Sisters niet konden worden vrijgesteld van deze wetgeving", stelde raadslid Diana Verm over de zaak.
Andere christelijke organisaties en pro-life bewegingen houden hun hart vast bij het zien van de plannen van de toekomstig president. "Biden en Harris stellen de meest pro-abortus presidentiële plannen op in de Amerikaanse geschiedenis", reageert Marjorie Dannenfelser, voorzitter van een Amerikaanse pro-life organisatie.
Andere plannen in het document zijn het opnieuw aansluiten bij het klimaatverdrag uit Parijs en het invoeren van een landelijke mondkapjesplicht als coronamaatregel. Daarnaast is het Bidens voornemen om meer testen te financieren en bron- en contactonderzoek uit te voeren. Maatregelen die in grote mate overeen komen met het coronabeleid in Nederland.
Praatmee