cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Gert-Jan Segers
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 oktober 2020 door Jeffrey Schipper

Segers trekt kritiek op HHK Staphorst in: "Ik had tot tien moeten tellen"

"Als je een kerkdienst met 600 mensen houdt, geef je wat mij betreft niet het goede voorbeeld, zoals andere kerken dat wel doen", stelde ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers afgelopen zondag. Zijn reactie op de mediaophef over kerkdiensten in Staphorst leidde tot gefronste wenkbrauwen, omdat de lokale hersteld hervormde kerk de coronamaatregelen in acht nam.

De ChristenUnie-leider komt terug op zijn uitspraak. "Ook al ben ik onverminderd van mening dat kerken zorgvuldig en verantwoord met hun vrijheid moeten omgaan, de manier waarop gans Nederland leek te oordelen over deze kerk, vond ik niet fair", schrijft Segers op de website van de ChristenUnie. "En terugblikkend heeft mijn inhoudelijke kritiek op het besluit van deze kerk misschien wel bijgedragen aan dat oordeel. Achteraf had ik genuanceerder willen zijn en daarvoor was het goed geweest als ik eerst tot tien had geteld voor ik reageerde."

Ds. J. van Vulpen, een christelijke gereformeerde predikant uit Urk, zei eerder deze week op CIP.nl naar aanleiding van de eerste reactie van Segers: "Christenpolitici konden het zondag niet laten door te stellen dat men in Staphorst niet het goede voorbeeld zou geven. Ze hadden beter hun kiezen op elkaar kunnen houden in plaats van een voorzet te geven aan Grapperhaus."

De fractievoorzitter van de christelijke regeringspartij richt zijn kritiek nu op minister Grapperhaus, nadat maandag door hem werd besloten om het maximaal aantal kerkgangers terug te brengen naar 30. Een "te rigoureus" besluit, vindt Segers. "Het is niet uit te leggen dat een cultureel evenement in de Sint Jan in Gouda op zaterdagavond 250 mensen mag verwelkomen, terwijl er de volgende ochtend bij een kerkdienst maar 30 mensen naar binnen mogen."

Lees hier het volledige commentaar van Gert-Jan Segers.

Beeld: Kjell Schipper


Corona
- Kerken krijgen nieuwe coronahandreiking: 'Haal een vaccin, booster of herhaalprik'
- Evangelist Sieberen overleed bijna aan corona: "God heeft Zijn onbeschrijflijke grootheid laten zien"
- Christelijke partijleiders in debat kritisch op coronabeleid: "Coronapas zo snel mogelijk van tafel"
- Nieuw advies voor kerken: Meer bezoekers mogelijk bij erediensten
- Hoe christenen reageren op de harde lockdown vanwege omikron
Meer over Corona »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

N
Niemand is volmaakt. Ook in zijn /haar preken. Dit had Gert Jan eerder kunnen bedenken. Zeker als politicus.