cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
sam, maryam, lydia
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 oktober 2020 door Nienke Alblas

Christelijke ouders volgens Iraanse rechter 'ongeschikt' voor het opvoeden van adoptiekind

De dochter van een Iraans stel wordt na een uitspraak van de rechter afgenomen van de christelijke adoptie-ouders. De Christian Post schrijft dat de twee-jarige Lydia emotioneel al sterk gehecht was geraakt aan haar adoptie-ouders en mogelijk levenslang met gevolgen van de scheiding te maken zal hebben. Sam en Maryam moesten tot groot verdriet afscheid nemen van hun dochtertje.

In 2019 werd het pasbekeerde echtpaar kortdurend opgepakt. Onlangs zijn ze alsnog veroordeeld. Sam krijgt een jaar gevangenisstraf en twee jaar ballingschap. Maryam is verpleegkundige, maar mag nooit meer in een openbare instelling werken. De rechter oordeelde verder dat, ondanks de “intense emotionele band” met hun dochter, ze niet voor haar kunnen zorgen omdat ze moslim is.

De adoptie-ouders van Lydia waren al dertien jaar getrouwd toen ze hun langverwachte kindje mochten verwelkomen in hun leven. Helaas was de vreugde van korte duur. Wegens hun christelijk geloof werden de ouders van hun dochtertje gescheiden. Volgens de rechter zijn Sam en Maryam 'ongeschikt' om een kindje op te voeden. "De uitspraak is een onwijs grote tegenslag voor Sam en Maryam, voor wie Lydia een lang verwachte vervulling van een droom was, omdat ze zelf geen kinderen konden krijgen", meldt het verslag door Artikel 18. 

"Dit is een duidelijk voorbeeld van de Iraanse vijandigheid richting christenen", stelt mensenrechten advocaat Mansour Borji. Borji stelt dat gelovigen in Iran onterecht in de gevangenis terechtkomen wegens het praktiseren van hun geloof. Veel christenen houden om deze reden hun geloof geheim.

Iran staat op plek 9 op de rangijst christenvervolging van Open Doors. Moslimbekeerlingen hebben het vaak extra zwaar. Het is in het land verboden om het evangelie met anderen te delen. De vervolging en onderdrukking is voor Iraanse christenen merkbaar binnen alle aspecten van het dagelijkse leven.

Afbeelding: Artikel 18.


Christenvervolging
- Christelijke studente (25) gelyncht en in brand gestoken door moslims: "Ze smeekte om genade en riep om hulp"
- Gideon kreeg zevenhonderd stokslagen: "Ik kreeg alleen medicijnen als ik mijn geloof zou ontkennen"
- Criminele bende ontvoert zestig kerkgangers in Nigeria
- Hindoe-nationalisten blijven christenen in India aanvallen
- Indiase christenen aangevallen tijdens kerkdienst door 200 radicale hindoes
Meer over Christenvervolging »

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen