cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
politie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 augustus 2020 door Redactie

Chinese kerken moeten aan meer dan 40 voorwaarden voldoen om open te mogen

Nu het coronavirus in China steeds verder wordt teruggedrongen, mogen ook de staatskerken weer open. Daarvoor moeten ze echter eerst voldoen aan een lijst met meer dan 40 voorwaarden. Zo moet er verplicht gedoneerd worden aan het coronafonds en worden christenen verplicht president Xi Jinping te loven.

Dat meldt Bitter Winter, een waakhond als het gaat om godsdienstvrijheid of vooral het ontbreken daarvan in China. Het land lijkt de coronacrisis te gebruiken om wederom religies te onderdrukken. Zo werden de afgelopen maanden in kerken en in huizen van mensen religieuze symbolen zoals een kruis vervangen door het portret van de president. Ook werden talloze kerken gesloten wegens het coronavirus. Nu mogen ze dus weer open, zij het onder strenge voorwaarden.

In die voorwaarden staat onder andere dat de diensten moeten verlopen volgens de criteria die de overheid heeft opgesteld. Men wil dat het in de kerken vooral over China gaat. De nationale vlag moet gehesen worden, de kernwaarden van het socialisme moeten worden gepromoot en kritiek is verboden.

In de voorwaarden staat ook dat predikanten van de kerken lovend moeten spreken over de president en de communistische partij. En er moet verplicht gedoneerd worden aan het coronafonds. Kerken die niet aan de voorwaarden voldoen, moeten gesloten blijven. De preken van de voorgangers worden daarbij streng gecontroleerd door ambtenaren van de communistische partij. Er zijn daardoor inmiddels al kerken die niet open mochten.

Sinds de coronacrisis lijkt de christenvervolging in China weer op te laaien. Het land steeg dit jaar sowieso al vier plaatsen op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors. China staat op deze jaarlijkse ranglijst op de 23e plaats.


Christenvervolging
- Christelijke studente (25) gelyncht en in brand gestoken door moslims: "Ze smeekte om genade en riep om hulp"
- Gideon kreeg zevenhonderd stokslagen: "Ik kreeg alleen medicijnen als ik mijn geloof zou ontkennen"
- Criminele bende ontvoert zestig kerkgangers in Nigeria
- Hindoe-nationalisten blijven christenen in India aanvallen
- Indiase christenen aangevallen tijdens kerkdienst door 200 radicale hindoes
Meer over Christenvervolging »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
Bij Jezus heb je geen voorwaarde nodig als je voor Hem kiest.