cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
wc-papier
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 maart 2020 door Nienke Alblas

Coronapaniek: alle rollen wc-papier gestolen uit Britse kerk

Ook in het Groot-Brittannië wordt er wc-papier gehamsterd tijdens de coronacrisis. In een kerk in Norwich zijn alle rollen wc-papier gestolen, meldt de Christian Post. De toiletten van de kerk zijn elke dag geopend van 10:00 tot 16:00. "We houden de kerk open voor mensen om de toiletten te gebruiken. Ik ben bang dat mensen hier misbruik van blijven maken", vertelt dominee Simon Stokes.

De mensen zijn volgens de dominee bang voor de gevolgen van het coronavirus. "Ze verzamelen verschillende dingen. Van geconserveerd eten tot wc-papier", vertelt de dominee. Ook producten van de drogist zoals reinigingsgel voor je handen, thermometers en paracetamol zijn schaars. In verschillende winkels in Groot-Brittannië, Australië en Nederland kun je per klant tot een bepaalde limiet deze producten kopen. Volgens psycholoog Paul Marsden uit Londen is het hamsteren een reactie op controleverlies. "Mensen proberen door te hamsteren controle terug te nemen in een wereld waar ze geen controle over hebben."

Over de hele wereld wordt wc-papier gehamsterd. In de Amerikaanse staat Oregon werd regelmatig het alarmnummer 911 gebeld door mensen die een tekort hadden aan wc-papier. De politie riep op om hiervoor niet meer te bellen. "Het is ongelofelijk dat we dit moeten plaatsen", zegt de politie in een Facebookbericht. "Jullie kunnen dit overleven zonder onze assistentie. Wees creatief en geduldig. Er is een tekort aan wc-papier, maar ook dit zal voorbij gaan. Bel niet naar het alarmnummer. We kunnen geen wc-papier rond gaan brengen." 


Corona
- Kerken krijgen nieuwe coronahandreiking: 'Haal een vaccin, booster of herhaalprik'
- Evangelist Sieberen overleed bijna aan corona: "God heeft Zijn onbeschrijflijke grootheid laten zien"
- Christelijke partijleiders in debat kritisch op coronabeleid: "Coronapas zo snel mogelijk van tafel"
- Nieuw advies voor kerken: Meer bezoekers mogelijk bij erediensten
- Hoe christenen reageren op de harde lockdown vanwege omikron
Meer over Corona »

Lees het volledige artikel

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Zo op het oog een domme reactie, dat hamsteren van wc papier. Maar ik snap de associatie wel. Angst doet wat met je darmen... vandaar.

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify