cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
vrouw
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 december 2019 door Patrick Simons

CGK-classis Haarlem: "IJmuiden overtreedt geen principieel Bijbelse regel met vrouwelijke ambtsdrager"

De regionale kerkvergadering Haarlem van de Christelijk Gereformeerde Kerken (CGK) stelt dat de samenwerkingsgemeente in IJmuiden “geen principieel Bijbelse regel” heeft overtreden met het benoemen van een vrouwelijke ambtsdrager. De classis zal dan ook geen maatregelen treffen.

Gisteren werd op de website van het kerkverband een verslag gepubliceerd van de vergadering. Daar komt uit naar voren dat men voorlopig niets doet in afwachting van wat de generale synode besluit. Het punt moest besproken worden omdat er enkele bezwaarschriften waren binnen gekomen vanwege het benoemen van de vrouwelijke ambtsdrager in IJmuiden. Het betreft een samenwerkingsgemeente met de Gereformeerd-Vrijgemaakten.

Vorig jaar kwam de gemeente van IJmuiden groot in het nieuws omdat het de eerste kerk was binnen de CGK met een vrouwelijke ambtsdrager. Bij de vrijgemaakten is dat al enkele jaren toegestaan.

Hoewel men stelt dat het bevestigen van een vrouw in het ambt niet overeenkomt met de kerkorde en de regels die de kerk heeft ingesteld, gaat het volgens een appelcommissie niet om het overtreden van een principieel Bijbelse regel. Men wil zich liever niet hard over de situatie uitspreken en legt het initiatief daarmee bij de generale synode.


CGK-crisis
- Behoudende CGK-dominees vrezen 'geitenpaadjes om ingrijpende maatregelen te voorkomen'
- Classis Zwolle geeft noodsignaal af: hoe nu verder in CGK? Prof. dr. Selderhuis antwoordt
- Behoudende CGK-predikanten willen vuist op tafel: 'Verdere stap naar faillissement CGK is gezet'
- Moeten synodebesluiten in CGK wel of niet worden opgeschort?
- Twee CGK-gemeenten vermanend toegesproken vanwege vrouwelijke ambtsdragers
Meer over CGK-crisis »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Ik herinner me ineens dat Jezus zei in Matt 23 "äl wat zij zeggen, doe dat"

Dus regels en orde vindt Hij niet verkeerd. Dus laten de kerken zich ook aan hun afspraken onderling houden! Anders gaat iedereen doen wat goed is in eigen oog.