cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Hugo Bos
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 april 2019 door Jeffrey Schipper

EenVandaag: 'Christelijke pro-life-activist Hugo Bos bedreigt verslaggever en cameraman'

Een verslaggever en cameraman van EenVandaag zijn bedreigd door Pro-life-activist Hugo Bos na een interview over bufferzones bij abortusklinieken. Dit laat EenVandaag weten na "een bizar interview".

Vorige week liet minister De Jonge (Volksgezondheid) weten dat er wat hem betreft bufferzones mogen komen voor demonstranten bij abortusklinieken. Klinieken krijgen met enige regelmaat klachten van vrouwen die vinden dat ze door anti-abortusbetogers agressief worden bejegend. Stirezo Pro-Life is een van de organisaties die de protesten bij klinieken mogelijk maakt. Woordvoerder Hugo Bos onderstreept dat van 'agressieve activisten' geen sprake is.

Naar aanleiding van de oproep van de CDA-minister zocht EenVandaag Hugo Bos op voor een interview, dat plaatsvindt in het kantoor van Civitas Christiana in Nijmegen. Plotseling breekt Bos het interview af en verlaat hij de kamer. Buiten beeld zegt hij: "Wat een eikels, ik sla ze verrot als ze niet oppassen."

Enkele minuten later keert hij terug met drie collega's. Zowel Bos als een collega filmt de ploeg van EenVandaag met telefoons op intimiderende wijze. Een andere collega geeft de camera een tik en dreigt de cameraman te slaan met een stoel, waarop de ploeg het pand verlaat.

In reactie op het incident laat Hugo Bos weten dat de interviewer probeerde om hem uit de tent te lokken. “Ze begonnen mij opeens op mijn gemoed te werken, dat ik geen mededogen had met vrouwen in problemen en dergelijke. Dat verwijt raakt me, want het is precies de reden waarom ik dit werk doe. Het maakte me boos, want ik ben behalve actievoerder ook echtgenoot en huisvader. Ze bleven echter provoceren.”

De activist vindt het "onprofessioneel" dat EenVandaag ondanks het verzoek om te vertrekken bleef doorgaan met filmen. “Ze waren op ons eigendom. Pas nadat ik met de politie had gedreigd, zijn ze een half uur later vertrokken.” 

Tegenover CIP.nl laat Hugo Bos weten: “Het interview zoals uitgezonden door EenVandaag is fakenews. Ze hebben er een stukje privé-conversatie in opgenomen, uitgesproken op een ander moment en in een andere ruimte, en het bovendien in de uitzending willens en wetens doen overkomen alsof ik die woorden in het kader van het interview of vlak daarna tegen hen zou hebben gezegd. Het is dus opzettelijke nieuwsvervalsing. Ik overweeg hierover een klacht in te dienen.”

EenVandaag laat CIP.nl weten zich niet te herkennen in het door Bos geschetste beeld. "De heer Bos is kennelijk niet gediend van kritische vragen want het interview werd zonder toelichting beëindigd. Tot onze verbazing dreigde de heer Bos vervolgens met geweld tegen de journalisten. Dat roept vragen op over de 'vriendelijke en beschaafde' wijze waarop stichting Civitas Christiana zegt te werk te gaan. Deze constatering is journalistiek relevant en om die reden is het fragment ook gepubliceerd. EenVandaag zal voor de volledigheid de originele opnames binnenkort online plaatsen."

Bekijk de beelden:

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

De subjectiviteit van media als EenVandaag daar lusten de honden geen brood van. Het is schandalig hoe zij actief deelnemen in deze strijd. Misschien zou ik wat rustiger hebben aangepakt, maar alsnog erg goed dat die persmuskieten op hun plek gezet worden. We hoeven het niet te pikken hoor, de slinkse spelletjes voor nog meer kinderlijkjes. Verschrikkelijk!