cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ds. J. J. van Eckeveld
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

24 september 2018 door Jeffrey Schipper

Duizenden (doop)leden vertrokken sinds 2008 van GerGem naar andere kerk

De Gereformeerde Gemeenten (GerGem) zagen in de periode van 2008 tot en met 2017 ruim 20.000 (doop)leden vertrekken naar een ander kerkverband of onkerkelijk worden. Dit blijkt uit een inventarisatie van het Reformatorisch Dagblad naar grensverkeer tussen gereformeerde kerkverbanden in ons land.

In het RD spreekt synodepreses ds. J. J. van Eckeveld van "onthutsende" cijfers. "Soms zijn het ook de plaatselijke omstandigheden die leiden tot overgangen. Dat alles baart ons zorgen en stemt tot droefheid." De predikant uit Zeist wijst op de noodzaak van gebed en onderstreept dat "de Schriftuurlijk-bevindelijke prediking" leidend moet blijven.

Lees hier meer in het Reformatorisch Dagblad.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Heeft de Gereformeerde Gemeente soms het monopolie op schriftuurlijke-bevindelijke prediking? Wat een hoogmoed!! Het zou de synodevoorzitter van de Gereformeerde Gemeente sieren wanneer hij de hand in eigen boezem zou steken in plaats van andere kerkgenootschappen af te serveren als gemeenten waar de goede prediking niet aanwezig zou zijn. Het zou goed zijn om van tijd tot tijd het oor en ook het hart eens te luisteren te leggen bij de christelijke medebroeders. De gemeente van Christus is meer dan de GerGem.